KlikSA.com: Sabancı Holding 3 Yılda 1 Milyar TL hedefle e-ticarete giriyor

KlikSA.com: Sabancı Holding 3 Yılda 1 Milyar TL hedefle e-ticarete giriyor

Türkiye e-ticaret pazarı için hareketli bir yıl olacağı beklentisindeydik ancak Sabancı Holding'in e-ticarete adım atacağı büyük ihtimaller arasında görülen bir şey değildi. Biraz önce aldığımız habere göre artık bu olasılık gerçeğe dönüştü ve KlikSA.com Sabancı Topluluğu’nun yeni elektronik ticaret sitesi olarak hizmet vermeye başladı.

Teknosa ile tüketici elektroniği ürünlerini fiziksel mağazacılıkta uzun yıllardır yapan Sabancı Holding, Kliksa ile yine tüketici elektroniği alanında hızlı, kaliteli ve ucuz fiyat avantajlarıyla tüketicilerine buluşmayı amaçlıyor. Şu an 20 bin ürün barındıran site yakın zamanda pek çok farklı kategoriyle etki alanını genişletmeyi hedefliyor.

Sabancı'nın hedefi 3 yılda 1 milyar TL ciroya ulaşmak

Düşük maliyet (low cost) modeli ile e-ticaret pazarına giriş yapan Kliksa'nın Sabancı güvencesi ile hizmet vereceğinin altı çiziliyor ve ciddi hedeflerden bahsediliyor.

Kliksa'nın yönetimini aynı azmanda Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği Başkanı olan Hakan Orhun üstleniyor. Orhun'un paylaştıklarına göre ana hedef "akla gelen ilk gelen e-ticaret sitesi" olmak.

Rakamlara döndüğümüzde ise Orhun, ilk gün 8 bin ziyaretçiye ulaşan sitenin ay sonunda günlük ziyaret sayısını 50 bine çıkarmayı hedeflediğini paylaşıyor. Kliksa'nın 2 yıl içinde hedeflediği üye sayısı 8 milyon. Üç yıl içinde hedeflenen ciro ise 1 milyar TL ve üzeri.

Hakan Orhun, kategoriler tamamlandığında ürün sayısının 300 bini, sipariş sayısının ise günde 10 bini geçmesini hedeflediklerini söylüyor. Operayonel tarafta sağlam bir çalışma yapıldğını paylaşan Sabancı Grubu'nun TV reklamlarına başlaması da sürpriz olmaz.

Diğer yandan Doğan Grubu'nun Hepsiburada.com'u ile Boyner Grubu'nun Morhipo.com ile yaptığı çıkış, Demirören Grubu'nun Milliyet ile grup alışverişe girmesi e-ticaret meydanında 3. bir güç noktasının büyümeye başladığını görebiliyoruz. İnternetten gelenler, yabancı oyuncular ve bu üçüncü güç grubunun nasıl bir pazar mücadelesi yapacağını izlemek heyecanlı olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.