Angry Birds yörüngeye oturdu

İlk olarak Aralık 2009’da piyasaya çıkan Rovio’nun 52. oyunu Angry Birds, o zamana kadar kendi yağında kavrulmaya çalışan mütevazi mobil oyun firmasını dijital çağın en heyecan verici şirketlerinden birine dönüştürmeye yetti. Bugüne kadar farklı platformlarda 500 milyonun üzerinde indirilme sayısına ulaşan Angry Birds’e Dünya (ve buradaki yer çekimi kanunları) yeterli gelmedi ve daha önce aktardığımız gibi sonunda kızgın kuşlar uzaya çıktılar.

NASA ve National Geographic’ten PR desteği de almayı başaran Angry Birds serisinin yeni oyunu Angry Birds Space; iOS, Android, PC ve Mac sürümlerini resmen piyasaya çıkardı. Yeni oyunda yeni özelliklere sahip farklı karakterler, yeni fizik motoru ve farklı yerçekimi alanları ile daha gelişmiş bir oyun modeli karşımıza çıkıyor.

Rovio’nun “Angry Birds’ün tanıdığınız ve sevdiğiniz özelliklerine sahip olmasının yanı sıra yenilikçi ve tamamen farklı oyun tecrübesi sunuyor” şeklinde açıkladığı Angry Birds Space’teki önemli değişikliklerden biri de Space Eagles adlı yeni özellik. Oyun içerisinde bölümleri tamamladıkça toplanabilen veya satın alınabilen Space Eagles, oyun içerisinde farklı bölümlerde ek faydalar sağlıyor.

Önceki Angry Birds oyunlarında olduğu gibi Android için ücretsiz (ama reklamlı) olarak piyasaya çıkan oyun, iPhone’da 99 cent, iPad’de 2,99 dolar, PC’de 5,95 dolar ve Mac App Store’da 4,99 dolara satılıyor. Android için ücretli (ve reklamsız) bir sürüm de daha sonra piyasaya çıkacak.

Aşağıda Angry Birds Space ile ilgili videoyu izleyebilirsiniz. Rovio’nun YouTube kanalında ise yeni oyunla ilgili daha fazla videoyu izleme imkanınız var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.