Mobil oyunları daha çok 'mobil olmayanlar' oynuyor [İnfografik]

Mobil oyunları daha çok 'mobil olmayanlar' oynuyor [İnfografik]

Ev ve mobil kelimelerini aynı cümle içinde okumak, çelişkili bir anlam yaratabilir. Son yapılan araştırmalar, cihaz kullanımı olarak alışkanlıkların değiştiğini gösteriyor. Ancak bu cihazların kullanım alanları aynı: Evler.

Oyun geliştiricisi Mini Clip ve MoPub şirketlerinin yaptırdığı araştırmaya göre mobil cihazlar için tasarlanan oyunlar yine de daha çok evde oynanıyor. Araştırmaya katılanların yüzde 44'ü mobil oyunları evde oynarken, mobilitenin asıl anlamını kazandığı 'seyahat halinde kullanım'ın oranı ise sadece yüzde 21. Mobil oyunları 'bir şey için beklerken' kullananlar ise yüzde 22 ile ikinci sırada.. Son dilimdeyse çok ilginç bir istatistik yer alıyor; mobil oyuncuların yüzde 13'ü oyunu 'restorandayken' oynuyor.

Mobil oyunların daha çok çocuklar tarafından oynandığını düşünürsek, ailelerin onlara karşı yaklaşımları da önem arzediyor.. Ailelerin yüzde 36'lık kısmı çocuklarının her zaman oyun oynamasına izin veriyor. Yüzde 26'ı ise seyahat ederken çocuklarına mobil oyun oynatıyor. Yukarıda bahsettiğimiz 'restorandayken' oyun oynaların çoğunu çocuklar oluşturuyor. Bizce bunun nedeni ebeveynlerin rahat yemek yiyebilmek veya çocuklarına daha kolay yedirebilmek için restoranlarda çocuklarının eline mobil cihazları veriyor olması.

Araştırmada yer verilen diğer bir bilgiyse iPod Touch'ın daha çok kadınlar tarafından kullanıldığı. Paylaşılan istatistiğe göre iPod kullanıcılarının yüzde 73'ü kadınlardan oluşuyor.

Yukarıda verdiğimiz bilgilere aşağıdaki grafikten ulaşmanız mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.