Dropbox’a Facebook arkadaşlarıyla paylaşım özelliği geldi

Dropbox’a Facebook arkadaşlarıyla paylaşım özelliği geldi

En popüler dosya paylaşım servislerinden biri olan Dropbox, geçtiğimiz ay içerisinde gerçekleştirdiği bir satın alma ile bünyesine eski Facebook çalışanlarının da bulunduğu yeni bir ekip katmıştı. Bu satın alma sonuçlarını çok kısa süre içerisinde göstermeye başladı ve Dropbox, Facebook entegrasyonunu dün resmen duyurdu.

Bu yeni özellik sayesinde Dropbox’ta dosya ve klasör paylaşımlarında artık tek seçeneğiniz paylaşımda bulunacağız kişilerin e-posta adreslerini girmek değil. Bundan sonra Facebook’a giriş yaptığınız taktirde paylaşım sağlamak için diğer kişilerin Facebook hesaplarını da kullanabileceksiniz.

Bu belki Dropbox’a çok büyük bir yenilik getirmiyor ama sosyal ağların sunduğu paylaşım imkanlarının nasıl giderek farklı alanlarda da geliştiğini ortaya koyması ve dosya paylaşımının bundan sonraki rotasını göstermesi açısından önemli.

Dropbox üzerindeki klasörleri Facebook’taki arkadaşlarınız ile paylaşmak oldukça basit. Facebook’a ve Dropbox’a giriş yaptıktan ve sonra şu adresi ziyaret ederek işe başlayabilirsiniz. Tabi bu sırada Dropbox’ın Facebook uygulamasını da yüklemeniz gerekiyor. Ardından paylaşımı gerçekleştireceğiniz kişinin adını girerken, Dropbox karşınıza Facebook arkadaşlarınızı da getirmeye başlayacak.

Dropbox için bundan bir sonraki adım Facebook ile daha gelişmiş bir entegrasyon olabilir. Örneğin Facebook’ta yeni bir fotoğraf veya video paylaşmak istediğinizde, bunu Dropbox hesabınızdaki bir klasöre kopyalamanız yeterli olabilir. Hatta servis daha da geliştirilerek Facebook üzerinde neyi, kiminle paylaşacağınızı da Dropbox klasörleriniz ile yönetmenize olanak verebilir.

Tabi ki bunlar sadece birer tahmin ama şurası kesin ki, Dropbox (ve muhtemelen diğerleri) dosya paylaşımını daha sosyal bir hale getirmek için çalışıyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.