'Yerel projeler uluslararası pazarı anlamadan başarılı olamaz'

'Yerel projeler uluslararası pazarı anlamadan başarılı olamaz'

Yeni medya ve internet ekonomisi alanında dünyanın en bilinen konferanslarından olan London Web Summit, çok sayıda oturuma sahne oluyor. Konferansa dünyanın önde gelen yatırımcıları ve şirketleri katılırken, büyüyen pazarların konu edildiği panele Trendyol Kurucusu Demet Mutlu da konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye'ye gelen yabancı yatırımcılara dikkat çeken Mutlu, ülkenin artık birçok yabancı yatırımcının radarına girdiğini söyledi. Mutlu, "Bilindiği üzere Trendyol geçen sene Kleiner Perkins Caufield & Byers ve Tiger Global'den yatırım geldi. Bu yatırım birçok farklı yabancı yatırımcının dikkatini çekti ve ardından başka yabancı yatırımlar Türkiye'ye gelmeye başladı. Buna Amazon.com, Intel Capital ve Early Bird'ü gösterebiliriz" diye konuştu.

Bir diğer büyüyen pazarı temsil eden Rus tatil sitesi Ostrovok'un kurucusu Serge Faguet de aynı oturumda söz aldı. Faguet eski bir Google çalışanı olduğu için ilk olarak uluslararası pazarla yerel pazarı konu alan bir konuşma yaptı.

Google'da çalışmasının yerel pazara daha kolay başarıya ulaşmasını sağladığını ifade eden Faguet, yerel pazarda başarılı olmak için global pazarı anlamak gerektiğini söyledi. Faguet, "Global pazarda çalışmış olmak, kendi şirketimi kurmamda hem iş fikri hem de maddi açıdan yararlı oldu. Uluslararası yatırım araçlarını daha doğru kullanmamı ve şirketin teknolojik adaptasyonunu daha kolay sağlamamı buna bağlayabilirim" diye konuştu.

Panelde son olarak sözü İngiltere merkezli Orrick Hukuk Bürosu'nda Girişimci Danışmanı olarak hizmet veren Chris Grew, aldı. Grew büyüyen pazarların her ne kadar yerel görünse de küresel yatırımların desteğini aldığını söyleyerek, Tiger Global'ın Trendyol yatırımını örnek gösterdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.