Çin akıllı telefon pazarında liderliğini ilan ediyor

Çin akıllı telefon pazarında liderliğini ilan ediyor

Elektronik üretimi özellikle de akıllı telefon deyince ilk akla gelen ülkelerden Çin, cihazların kullanımı sırasında ilk sırada yer almıyor. Ancak geliri sürekli artan ülke, buna paralel tüketim artışıyla birlikte o alanda da liste başı olmaya doğru hızla ilerliyor.

International Data Corporation'ın (IDC) yaptığı araştırmaya göre, dünyanın en çok nüfuslu ülkesi olan Çin, ülkelere göre akıllı telefon pazar payı sıralamasında yüzde 18.2 oranla ikinci sırada yer alıyordu geçtiğimiz yıl. ABD ise yüzde 21.3'lük payla ilk sıradaydı. Ancak araştırmaya göre 2012 sonunu beklemeden bu sıralama değişecek ve Çin yüzde 20.7'lik pazar payıyla listenin zirvesine çıkacak. ABD ise yüzde 0.1'lik farkla ikinci sıraya gerileyecek.

Araştırmada 2016 öngörülerine de yer veriliyor. Buna göre  Çin hemen hemen sahip olduğu pazar payını elde tutmaya devam edecek. Ancak ABD gerilemeye devam edecek. Hindistan ve Brezilya gibi ülkeler ABD'nin pazar payını 2016 yılında kadar büyük oranda çalacak.

Çin'de yaklaşık 1 milyar cep telefonu abonesi bulunuyor. Bu abonelerin büyük kısmı şu anda akıllı telefon kullanıcısı değil. Akıllı telefon kullanıcılarının büyük kısmı Android işletim sistemli ucuz akıllı telefon kullanıyor.

Ucuz işgücünden dolayı dünya markalarının üretim merkezi olan Çin, tüketimde de hızlı bir yükseliş sergilediğinden lüks giyim ve içki markalarının da öncelikli pazarları arasına girmişti.

Akıllı telefon pazar paylarını aşağıdaki tabloda inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.