Startup Labs başvuruları için son 5 gün

Startup Labs başvuruları için son 5 gün

Bu yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen Startup Labs programına başvuru süreci devam ediyor. Erken aşama bir yatırım fonu olarak kurulan Startup Labs Turk girişimcilerinin başvurularını 20 Mart’a kadar almaya devam edecek.

Dünyanin en global inkubasyon programı olmayı hedefleyen Startups Labs, Türkiye’ye Galata İş Melekleri (GBA) ve Girişim Fabrikası‘nın desteğiyle geliyor. Startup Labs, 6-26 Nisan tarihleri arasında Özyeğin Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Üç hafta sürecek olan programı 5 takıma GBA & Startup Labs’den ortaklığı ile 30.000 dolarlık yatırım, mentorluk, program süresince ofis alanı ve ‘startup’ dünyasının en önemli isimleriyle ve diğer yatırımcılarla bir araya gelme fırsatı sunacak.

Küresel çapta bir girişimcilik yarışması olan Startup Labs her ülkede o ülkenin önde gelen yatırımcılarıyla ortak bir program düzenleyerek erken aşama yatırımlara işbirliğine odaklı bir yaklaşım sunmayı hedefliyor. Böylece takımlar tek bir yatırımcıdan destek almak yerine çok daha büyük bir grubun maddi ve stratejik kaynaklarına ulaşabiliyor.

Startup Weekend’in çalışma modeline paralel olan Startup Labs, takımların “kullanıcı/ gelir hedefleri üzerine odaklanarak çok hızlı bir sürede büyümeye ve şirketlerini sadece 3 haftalık bir surede ispatlamasına” yardımcı olacak. Takımlar programın ilk günü ve son gününde düzenlenecek iki ayrı sunumda yer alacak ve uluslararası yatırımcılara sadece 22 günde yarattıkları farkı göstermeye çalışacaklar.

Program süresince girişimlerin iş fikrini analiz etmesine, sorun çözmek üzere kaynakları ve satış/ pazarlama stratejisini belirlemesine ve hukuk, muhasebe ve gerekli finansal bilgileri öğrenmesine yardım edecek.

Türk girişimcileri için girişim hızlandırıcı programların sayısı giderek artıyor ama Startup Labs’a seçilen 5 takım, 3 hafta boyunca Ali Karabey, Burak Divanlıoğlu, Elbruz Yılmaz, Emre Kurttepeli, Melih Ödemiş, Nevzat Aydın, Numan Numanbayraktaroğlu, Sina Afra ve Cem Sertoglu gibi önemli isimlerle çalışma şansı bulacak.

Eğer bir takımınız var ve kendinize güveniyorsanız 20 Mart 2011’e kadar istanbul.startuplabs.org/apply adresinden Startup Labs’a başvurabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.