Yandex.Metrica Türkiye'de hizmete girdi

Yandex de Google gibi sadece arama motorundan ibaret olmayan bir şirket ve hizmetlerinden birini daha Türkiye'de hizmete sunuyor; Yandex.Metrica.

Yandex Metrica'yı kısaca web sitelerinin trafiğini ölçmeye ve ziyaretçi davranışlarını takip etmeye yaradığını söyleyebiliriz. Arama motoru tarafında Yandex'i tanıyan web sitesi sahiplerinin beklediği bu hizmet aynı zamanda çevrimiçi reklam ve pazarlama kampanyalarını da daha net ve kolayca ölçümlemeye çalışıyor.

Google Analytics'e rakip olacak Yandex.Metrica da ücretsiz olarak kullanılabilecek. Kullanıcılarına ziyaretçilerin hangi kanallardan geldiğini, sitede ne kadar zaman geçirdiklerini, hangi sayfaları ve içerikleri tercih ettiklerini ve kullanıcı davranışlarına dair bilgiler sunacak.

Yerelleşme konusunda iyi bir performans gösteren ve Türkiye'de televizyon reklamlarına da başlayan Yandex, bu hizmeti için de Türkçe arayüz ve Türkçe yardım sayfaları sunuyor.

Yandex.Türkiye Ülke Müdürü Alisher Hasanov'a göre Yandex Metrica kullanıcı dostu bir arayüz sahip ve ziyaretçilerin site üzerindeki hareketlerini kaydedilmiş bir şekilde izlemeye imkan veren Webvisor ve sayfaların belirli kısımlarına hangi yoğunlukta tıklandığını gösteren Tıklama Haritaları gibi kendine has özelliklere sahip.

İstenildiği takdirde Yandex Metrica ziyaretçi istatistikleri ister herkese açık olarak da kullanılabiliyor ve sitelerin erişilebilirliğini sürekli olarak kontrol ederek sorun yaşandığında site sahiplerini ve webmasterlerı e-posta veya ücretsiz SMS mesajı aracılığıyla bilgilendiriyor.

Yandex Türkiye'den Erhan Erdoğan bugün saat 14:30'da Webrazzi Dijital12'de detaylarını verecek ve biz de detayları sizinle paylaşacağız ama Yandex.Metrica'ya metrica.yandex.com.tr adresinden ulaşıp incelemeye başlayabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.