'TV içeriği online'a taşınmamalı' - Webrazzi Dijital'12

'TV içeriği online'a taşınmamalı' - Webrazzi Dijital'12

Dijital alemde en çok sorulardan biri "Dijital reklamcılıkta gelecekte ne olacak" konusu. Webrazzi Dijital'12 Konferansında bu sorunun cevabını MedyaNet'ten Banu Barbarosoğlu ve CoAdvertise'dan Frank Colmsee aradı.

İlk olarak sözü alan MedyaNet'ten Banu Barbarosoğlu, geleceğe ilişkin tahminlerini anlattı. Barbarosoğlu, 'Display' modelinin web reklamcılığında olmazsa olmaz modeli olduğunu söyledi. Barbarosoğlu, "Display hakıkında öldü ölecek diye birçok söylenti çıktı. Ancak display ölmüyor. Bu model daha çok eğlendirici ve daha çok interaktif bir reklam modeli olmaya başlıyor" diye konuştu. İkinci olarak SideKick modelinden bahseden Barbarosoğlu, bu modelin bannera göre yüzde 60 daha fazla reklam etkileşimi sağlandığını söyledi. Gelecekte daha çok değerlenecek bir diğer model olan TakeOver'a değinen Barbarosoğlu, bu modelle yüzde 32 daha fazla etkileşim sağlandığını söyledi.

Online videoların vazgeçilmez bir model olduğunu söyleyen Barbarosoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti: "Türkiye'deki insanlar hiçbir zaman TV ve video izlemekten vazgeçmeyecek. Bu alanda Avrupa'da ikinciyiz. Birinci ise Almanya. Almanya'nın birinci olmasının yine oradaki Türkiyeli nüfustan kaynaklandığını düşünüyorum. Online videolarda yapılacak daha fazla işler var. Videonun daha çok etkili kullanılacağı alanlar var. Videonun içinde özel prodüksiyonlar gerçekleştirilmeli."

Online video reklamcılık konusuna bir bilgi ekleyen Barbarosoğlu, TV içeriğinin hiçbir zaman online alana taşınmaması gerektiğini vurguladı. Barbarosoğlu, kullanıcıların beklentilerinin farklı olduğunu söyleyerek, online bir içeriğe uygun online videolar üretilmeli diye konuştu.

Barbarosoğlu son olarak sosyal medyadaki reklamcılık konusuna geçti. Facebook ve Twitter'ın marka sayfalarına geçiş yaptığını hatırlatan Barbarosoğlu, gelecekte bu alanın önem kazanacağını sözlerine ekledi. Barbarosoğlu, Pinterest'in Türkiye'deki kullanıcılar için önemli bir platform olacağını söyleyerek, şu anda Garanti Bankası, DayBuyDay ve Markafoni'nin Pinterest marka sayfalarını kullanmaya başladığını ifade etti. Barbarosoğlu ayrıca HTML5 ile beraber mobilde yer almanın da önemli hale geldiğini paylaştı.

"Dijital reklamcılıkta gelecekte ne olacak" konulu sunumun ikinci bölümünde CoAdvertise'dan Frank Colmsee söz aldı. Dijital reklamcılıkta 'Gerçek Zamanlı Teklif' verme modelinin gelecekte önem kazanacağını ifade etti. Colmsee, bu modelin daha hem reklam veren hem de reklam alan şirketlerin performanslarını yüzde 77 oranında artacağını ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu model yayıncıların ilişklerini geliştirip, gelirlerini arttıyor. Daha iyi performans, yeni reklamcılara daha fazla bütçe sağlıyor."

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.