Doğru müşteriye ulaşmak: Lead Generation – Webrazzi Dijital'12

Doğru müşteriye ulaşmak: Lead Generation – Webrazzi Dijital'12

Webrazzi Dijital'12'de Yandex'in sunumunun ardından Leadbox'ın kurucu ortaklarından Alper Çetinkaya sahneyi aldı. Doğru müşteriyi ulaşmayı hedefleyen sunumda 'lead generation' konuşuldu.

Hem kurumsal hem de kullanıcılara yönelik satışlarda, dijital pazarlamanın lead generation'a ve satışa yönelik yapıldığını vurgulayan Çetinkaya, algısının nasıl olduğuna yönelik açıklamalarda da bulundu. Lead generation'ı tanımalamak için genellikle veritabanı oluşturma ve müşteri kazanımını kullanılıyor.

"Nedir bu lead?" sorusunu yanıtlayan Alper Çetinkaya, bir markadan satış ve pazarlama teklifleri almak için iletişim bilgilerini veren potansiyel müşteriyi işaret etti. Bu aynı zamanda bir izinli pazarlama yöntemi ve lead generation için en çok kullanılan kanallar e-posta ve arama. Fakat bu en çok kullanılan kanalların en iyi sonucu vermediğini de hatırlatan Çetinkaya, diğer kanalların verimsiz olduğu anlamına gelmediğini söyledi.

Lead toplama kanallarından da bahseden, online reklam kanalları aracılığıyla potansiyel müşterileri kendi sayfalarına yönlendirerek bu sayfalara kampanya bilgi toplama formlarını yerleştirdiğini söyleyen Alper Çetinkaya hedefli pazarlama konusunda bilgiler verdi. Online reklam kanallarının hedefli reklamlar haline gelmeye başladığını söyleyen Çetinkaya, işin veri madenciliği toplama noktasına geldiğini de sözlerine ekledi.

Dijital pazarlama kanallarında hedefleme konusunun vurgulandığı oturumda Leadbox'ın yeni gelecek hizmetlerinden de bahsetti. Yeni hizmet sayesinde, ziyaretçinin GSM operatörlerine yönelik ya da ziyaretçinin kullandığı kredi kartına yönelik reklamlar da görüntülenebilecek.

Co-registration'dan da bahseden Alper Çetinkaya, bu sistemin kullanıcının bir form sayfasına kayıt olduğu ensada başka bir hizmet için de talep toplaması anlamına geliyor. Kullanıcının doldurduğu formda bulunan bilgiler, bir başka reklamverenin potansiyel müşterisinin de ilgisini çekebilecek şekilde doldurulduğu takdirde, kayıt ekranın ardından diğer form için öneri de ziyaretçiye görüntülenebiliyor.

Alper Çetinkaya, sunumu Leadbox ofislerinin bir köşesinde de asılı olarak bulunan ve doğru müşteriye ulaşmak için 5 altın kuralı paylaşarak sunumu bitirdi.

  1. Hedefi net olarak belirle,
  2. Reklam kanallarını seç,
  3. Dönüşümleri ölç,
  4. Optimize et,
  5. Test et, test et, test et!
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.