IAB Türkiye: Türkiye'yi bölgenin dijital 'hub'ı yapacağız - Webrazzi Dijital'12

IAB Türkiye: Türkiye'yi bölgenin dijital 'hub'ı yapacağız - Webrazzi Dijital'12

IAB Türkiye, Webrazzi Dijital'12 Konferansı'na tam kadro katıldı diyebiliriz. Tümay Asena'nın ardından IAB Türkiye yönetim kurulu üyeleri sahneye çıktı. İlk olarak söz alan Kader Kutun, amaçlarının Türkiye'yi bulunduğu bölgenin dijital 'hub'ı haline getirmek olduğunu dile getirdi. Kutun, "Sektörün referans merkezi olmak istiyoruz. Ağustos ayında dernekleştik ve 142 üyeye ulaştık. Dijital sektörün en sağlıklı biçimde büyümesini sağlamak için çalışıyoruz" diye konuştu.

IAB Türkiye olarak 5 tane yürütme kurullarının olduğunu ifade eden Kutun, Eğitim Yürütme Kurulu'ndan bahsederek sözlerini sürdürdü. Öncelikle reklam verenlere eğitimler vermeyi amaçladıklarını söyleyen Kutun şöyle devam etti: "İhtiyacı anlamak için yaptığımız ankete 300 kişi katıldı. En çok ihtiyacın oyun içi reklam, affilate marketing, lead generanation, SEO, SEM ve stratejik marketing alanlarda olduğunu gördük. Orta vadede yaklaşık olarak sertifika ve lisans programı hayata geçirilecek. İstanbul ile sınırlı kalmayarak, online olarak eğitim programları devam edecek."

"Ölçümlenebilen tek mecra internet" Kutun'dan sonra sözü IAB Türkiye'den Mahmut Kurşun aldı. Kurşun sözlerine şu an itibariyle ölçümlenen tek mecranın internet olduğunu ifade ederek başladı. Kurşun, gazete ve TV için şu ana kadar ölçümlemelerin çok başarılı olmadığını söyledi. Sektörde birçok rakamın dolaştığını dile getiren Kurşun, "IAB Türkiye kendi datalarına sahip. Böylece çok sağlam bir altyapıya sahip oluyoruz. Ancak yeni kuruldan sonra füzyon raporunu paylaşmaya başladık. Bu zamana kadar kendimiz pişirip kendimiz yiyorduk. Ancak bu değişti" diye konuştu. Türkiye'de yaklaşık 25 milyonluk internet nüfusu bulunduğunu söyleyen Kurşun, artık sadece yaş ve cinsiyet bilgilerinin yanısıra bütün demografik bilgileri derinlemesine araştırdıklarını söyledi. Kurşun, "Video ölçümlemesini çok yakında başlatıyoruz ve bu rakamları paylaşacağız. Mobil ölçümlemeyi başlattık. Böylece Türkiye var olan bütün araştırmalar için bir ve tek data oluşturmayı planlıyoruz. Bugün itibariyle bütün sektörün bu rakamlar üzerinde hareket etmesi hem sektör, hem de bizim için çok yararlı olacak" diye konuştu. Kurşun ayrıca ölçümleri ay başından sonuna kadar saniye saniye kaydedip, en yüksek rakamla oranladıklarını ve böylece en doğru rakamlara ulaşabildiklerini söyledi.

Son olarak sözü IAB Türkiye'den Rima Erdemir aldı. Rima Erdemir, IAB Türkiye'nin daha önce biten ayın verilerini sonraki ayın 20'sinden sonra alabildiklerini, son 3 aydır artık ayın 15'inden önce ölçümleme verilerine ulaşabildiklerini söyledi. Erdemir, "Bu dataları alıp, analizini gerçekleştirip, infografik halinde paylaşıyoruz" diye konuştu. Pazarlama Kurulu olarak ikinci kez Mixx Events'i gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdemir, "Hedef-sonuç odaklı bir etkinlik. Ayrıca Mixx yurtdışıyla bağlantılı olan tek yarışma. Burada dereceye giren yarışmacılar, yurt dışıyla bağlantıya geçebiliyor" dedi.

IAB Türkiye'nin amaçlarına değinen Erdemir, Barselona'da 4 yıl üst üste gerçekleşecek olan Interact toplantılarını Türkiye'ye getirmeye çalıştıklarını ifade etti. Erdemir sözlerine şu şekilde devam etti: "Şu anda bunun çalışmalarına başladık. 2014 yılında Türkiye'de Interact toplantılarını gerçekleştirme ihtimalimiz var. Böylece Türkiye'nin bölgesel dijital merkez olma hedefimizde önemli bit yol almış olacağız."

En çok merak edilen konulardan biri olan "Dijitalde ne kadar para harcıyoruz" konusuna değinen Erdemir, bu sonucu 23 Mart'ta açıklayacaklarını söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.