Yandex Metrica web analizinde 'en iyi' olma iddiasında - Webrazzi Dijital'12

Yandex Metrica web analizinde 'en iyi' olma iddiasında - Webrazzi Dijital'12

Size gün içinde haberini verdiğimiz Yandex.Metrica'nın detayları da Webrazzi Dijital'12'de işlenen konulardan biri oldu. Yandex Türkiye ekibine katılan eski Webrazzi yazarı Erhan Erdoğan, Yandex'in yeni web analiz hizmeti Yandex Metrica'yı anlattı.

Erhan Erdoğan Yandex'in arama ve harita servislerini daha önce hizmete sunduğunu hatırlattı ve 'webmaster'ların ve markaların web siteleri analiz etmek konusundaki sıkıntısından bahsederek sunumuna başladı.

Unilever CEO'sunun "Reklam bütçemin yarısının çöpe gittiğini biliyorum ama hangi yarısı olduğunu bilmiyorum" sözünü izleyicilerle paylaşan Erdoğan, Yandex Metrica'nın sunduğu detaylara geçti.

Yandex Metrica'yı kullanmak için küçük bir kodu sitenize eklenmesi gerekiyor. Ardından sitenizin ziyaretçi trafiğine dair çeşitli bilgileri 5 dakikada bir yenilenen raporlarla sunmaya başlıyor. Yandex.Metrica'nın basit bir arayüzle öne çıktığını söyleyen Erhan Erdoğan, hedef belirleme ve dönüş oranlarını takip ederek web sitesi sahiplerinin ziyaretçilerini tanımak konusundaki sıkıntıları giderebileceklerini ifade etti.

Yaş, cinsiyet ve IP'ye kadar detaylı olarak kullanıcıları tanıyan Yandex Metrica'nın sitelerin erişilebilirlik durumunu kontrol ederek e-posta veya kısa mesaj ile haber veren özelliği de rakiplerinden ayrılan yanları olarak tanıtıldı. Öne çıkarılan bir diğer özellik ise kullanıcıların web sitesinin hangi bölümlerinde gezindiğini gösteren Tıklama Harita'larıydı.

Gelen bir soru üzerine kullanıcıların cinsiyetini yapılan aramaların türüne ve çeşitli kriterlere göre karar verdiğini söyleyen Yandex, IP'ye erişim noktasında da yasal bir engelleme olmadığını, her şeyin yasal prosedürlere uygun olduğunu ifade etti.

Söz konusu analiz aracının başarısının/doğruluğunun diğer servislerle kıyaslanarak görülebileceğini söylendi ve Yandex.Metrica'nın Rus arama motoru devinin güvendiği bir hizmeti olduğu mesajı verildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.