Petbesinleri.com: Kedi köpek maması satan dostumacikti.com'un yeniden doğuşu

Petbesinleri.com: Kedi köpek maması satan dostumacikti.com'un yeniden doğuşu

Petbesinleri.com'a baktığınızda yeni bir dikey e-ticaret sitesi tanıttığımızı düşünebilirsiniz. Oysa asıl anlatacağımız yeni bir girişimcilik hikayesi.

Yaklaşık 12 yıldır perakende ve toptan olarak  kedi ve köpek mamaları ile evcil hayvan malzemeleri satan bir ekibin hikayesi bu. Bir veteriner kliniği de işleten 5 kişilik ekip (Uğur Bazan, Mine Bazan, Havva Erol, Mehmet Şimay, Berkay Güven) petbesinleri.com'a kısa süre önce taşınmış. Çünkü bundan önce açtıkları bir 'sosyal' e-ticaret sitesini (dostumacikti.com) kapatıp petbesinleri.com'u satın almışlar.

100 bin TL'lik tecrübe

Uğur Bazan, dostumacikti.com'u kapatma sebeplerini teknik yönden yetersiz olduklarını farketmelerine bağlıyor. Şu an hazır bir e-ticaret platformu ile yoluna devam eden girişimciler bu arada farklı bir iş çıkarmanın zorluklarını ve 100 bin TL'nin üzerinde bir masrafın (online reklam harcamaları dahil) tecrübesini edinmiş.

Petbesinleri.com şu an 1300 ürünle hizmet veriyor. Bir yıl içinde 2500 üyeye ulaşmayı ve tamamen stoklu ürünlerle (şu an ürünlerin yüzde 80 stokta) hızlı bir hizmet vermeyi hedefliyor. Aynı zamanda XML üzerinden diğer sitelerle iş birlikleri kurmaya hazırlanıyorlar.

Şimdilik 3 bine yakın üyesi olan petbesinleri.com satın alınan dönemden daha hızlı bir büyüme çizgisine ulaşmış. Kendi markasını çıkarmayı ve ürünlerini hem perakende hem de toptan satmayı planlıyor. Bu planların paralelinde yurtdışına açılma fikri de girişimcilerin aklında.  Diğer bir nokta ise dostumacikti.com'daki sosyal etkileşimin petbesinleri.com'a eklenmesi.

Petbesinleri.com'un 1 ay içinde kendilerini telefonla arayacak Webrazzi okurlarına yüzde 5 indirim yapacağını da söylemeden geçmeyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.