Facebook kurucusu 100 yıllık New Republic'i neden aldı?

Facebook kurucusu 100 yıllık New Republic'i neden aldı?

Facebook'un kurulması esnasında Mark Zuckerberg, Dustin Moskowitz ve Eduardo Saverin'e yardım etti. Sonrasında ise Amerika'nın 2008 başkanlık seçimlerinde Barack Obama'nın online kampanyasının başına geçti ve sosyal ağlar sayesinde "Barack Obama'yı Başkan yapan çocuk" olarak anıldı. Ardından Jumo'yu kurdu.

Yukarıdaki kısa hayat hikayesi Chris Hughes'a ait. Aslında Hughes'ın siyaset merakını tahmin etmek güç olmazdı çünkü Facebook hızla büyürken, oradan ayrılıp bir siyasi kampanyanın içine girmek de büyük bir girişimcilik cesareti. Şimdi de ABD'nin en eski sol yayınlarından The New Republic'i satın alması çok dikkat çekici.

The New Republic 1914 yılında kurulan yani bundan iki yıl sonra yüzüncü yılını kutlayacak olan köklü bir dergi. Genellikle Amerikan iç ve dış politikasını konu alıyor. Medyanın gücünün herkes farkında ve Chris Hughes'ın böyle bir gücü elinde barındırması da belki gelecekte üstleneceği bir kampanyada çok işine yarayabilir.

Bu değerli medya satın alımına ilişkin rakamlar açıklanmadı. Chris Hughes ise kaleme aldığı bir mektupla, The New Republic okurlarına seslendi. Mektubun sonunda ise Chris Hughes'ın ünvanı yayın yönetmeni (editor-in-chief) olarak geçiyor. Yani Hughes, TNR ile bundan sonra yakından ilgilenecek. Bununla birlikte, yeni medya konusunda da The New Republic'in son yıllarda yaptığı atılımların hızlanacağı kesin. Hughes'ın derginin basılı edisyonunu mutlaka devam ettireceği ancak çok kısa sürede bir tablet edisyonunu hayata geçireceği söyleniyor. TNR'ın internet ortamında çok daha aktif bir yayın olacağını tahmin etmek güç değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.