Titanic bu kez Twitter'da 'batacak'

15 Nisan 1912 tarihinde  buz dağına çarpması sonucu Kuzey Atlantik'in sularına gömülen Titanic gemisi kazasının yüzüncü yıldönümü yaklaşıyor.

Amacı Titanic kazasını tanıtmak olan çalışma için bir Twitter hesabı (@TitanicRealTime) açılmış.

Twitter'daki hesap üzerinden 10 Mart 1912 tarihinden itibaren kazanın olduğu gün 15 Nisan 1912 tarihine kadar gerçek zamanlı olarak yüz yıl öncesinden yayın yapılacak. Böylelikle bundan yüz yıl önce bugün, Titanic gemisinde neler olduğunu gerçek zamanlı olarak okuyabileceğiz.

Böylelikle bu Twitter hesabı, bir tarihe tanıklık etme ve tarihi yansıtma adına da modern bir tarih arşivi niteliği taşımaya başlayacak. Titanic ile ilgili tweetler bazı etiketlerle ayrılıyor ve geminin kaptanından, mürettebata kadar herkesin ağzından bilgi sahibi olmamız mümkün.

Hem tarihe tanıklık ederken, hem de Titanic'in seyrüsefer defterini Twitter üzerinden takip edebiliyor olacağız. Titanic'in batışının yüzüncü yılı anısına The History Press'in hazırladığı iPad uygulaması da 15 Mart 2012 tarihinde yayına alınacak.

Şu anda 7 binin üzerinde takipçisi olan Titanic sayfasının benzer bir formatı da geçmişten II. Dünya Savaşı'nın gerçek zamanlı yayınının yapıldığı @RealTimeWWII. Bu tarz hesaplar, gördüğü yoğun ilginin yanı sıra  tarihi öğretmesi ile de güzel bir araç. Doğru kişiler ve işinin ehli tarihçiler aracılığıyla yapıldıktan sonra, Twitter'ın bir eğitim aracı haline gelmesi heyecan verici.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.