CNN, Mashable'a 200 milyon dolar önerdi

CNN, Mashable'a 200 milyon dolar önerdi

Geleneksel medyanın bloglara ilgisi eksik olmuyor. Bilindiği üzere AOL, Techcrunch ve Huffington Post gibi blogları geçen yıl satın almıştı. Şimdi paylaşacağımız haber, dünyanın en büyük anaakım medya kanallarından olan CNN'in, en ünlü sosyal medya-teknoloji haber boglarından Mashable'ı satın alması hakkında.

Reuter'ın haberine göre CNN ve Mashable arasındaki görüşmeler başlamış durumda. Ancak konuşulan rakamlar tüm sektörü ayağa kaldırdı diyebiliriz. Çünkü CNN, Mashable için 200 milyon doları gözden çıkarmış iddiaya göre; hatta anlaşma kapalı kapılar arkasında bitmiş, taraflar açıklama için salı gününü bekliyormuş.

Anlaşma doğruysa CNN, teknoloji blogu olarak en büyük satın almaya imza atmış olacak. Burada AOL'in Techcrunch'ı yaklaşık 60 milyon dolara satın aldığını hatırlatmakta fayda var.

CNN'in son zamanlarda buna benzer satın alma işlemi gerçekleştirmişti. Ünlü medya şirketi, Zite adındaki iPad haber derleme uygulaması için yaklaşık 25 milyon dolar ödemişti. Burada bir parantez açıp Mashable'ın bu ayın başında iPad dergisini yayımladığını hatırlatalım. Bu sebepten dolayı da Mashable CNN dikkatini çekmiş olabilir.

2005 yılında kurulan Mashable, aylık 20 milyon tekil ziyaretçi topluyor.

Haberin videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.