LinkedIn'den kadın yazılımcılara özel: DevelopHer Hackday

LinkedIn'den kadın yazılımcılara özel: DevelopHer Hackday

Dün (8 Mart) bilindiği üzere Dünya Kadınlar Günü'ydü. Bütün ülkelerde kutlamalarla beraber portestolar da gerçekleşti. İş çevrelerinin sosyal ağı olarak bilinen LinkedIn konuya elbette kayıtsız kalmadı ve kadınlara özel bir etkinlik düzenlediğini açıkladı. Etkinliğin ismi DevelopHer Hackday. Sadece kadın yazılımcılarının katılacağı etkinlik 31 Haziran-1 Temmuz arasında 24 saatlik bir zaman diliminde gerçekleşecek.

Etkinliğe katılacak olan kadın yazılımcılar fikir paylaşımında bulunacak ve yarışmalar için gruplar kurabilecek. LinkedIn Yazılım Mühendisi Yevgeniy Brikman, düzenlenecek etkinlikle kadınları program yazılımı konusunda cesaretlendirmeyi amaçladıklarını söylüyor.

Herkese açık olan Hackdays etkinlikleri, haftada bir kez gerçekleşiyor. Bu etkinliklerde katılımcılar yeni fikirlerini ve bitirdikleri projeleri paylaşıyor. Biten projeler, katılımcılar tarafından seçilerek yarışmalara gönderiliyor. LinkedIn daha önce gaziler ve stajyer içinde benzer etkinlikler düzenlemişti.

Türkiye'deki kadın yazılım mühendislerinin sayısı tam olarak bilemiyoruz. Ancak bu tip etkinliklerin burada da en kısa zamanda gerçekleşmesini bekliyoruz. Daha önce LinkedIn'in gerçekleştirdiği Hackday etkinliklerine ilişkin videoyu aşağıda bulabilirsiniz..

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.