Amerika'da "sosyal medya kriz masası" kuruluyor

Amerika'da

Dell firması ile Amerikan Kızılhaç Örgütü birlikte 'sosyal medya kriz masası' kuruyor. Sosyal ağlar üzerinde izleme (monitoring) yapacak merkez, doğal afetler sırasında insanlara yardımcı olacak dijital operasyonlar yürütecek.

Kızılhaç Örgütü, yeni servisin felaketler esnasında sosyal medya araçları aracılığı ile afetzedelere yardım etmeyi umut ediyor. Kızılhaç Örgütü'nün dijital stratejisinden sorumlu Wendi Harmon da, bu sistemin yararı olacağı inancında.

Lansman sonrasında Kızılhaç Örgütü, yardım gönüllüleri başvurularını da kabul etmeye başladı. Sosyal medya kullanıcısı gönüllüler için bir sertifika programı başlatması da gündemde olan bu proje, felaketler esnasında insani temel ihtiyaçların talep edilmesi ve karşılanmasının yanı sıra, çok değerli -belki de hayat kurtaracak- tavsiyeler de sunacak.

Bu tarz felaketlerde insanların başına gelenler, yarattığı şok etkisi tartışılmaz. Felakete maruz kalan ve zayıf düşen bireylerin, sosyal medya aracılığı ile destek almaları, ne yapmaları gerektiğinin onlara söylenmesi hiç de fena bir fikir değil. Aynı şekilde onların yardım için sosyal medyayı kullanması da öyle. Ülkemizden bir örnek olarak, Van depremi sonrasında AKUT Genel Sekreteri Saydun Gökşin'in "AKUT olarak kurtardığımız ilk üç kişinin konumuna ait bilgiler bize Twitter aracılığıyla ulaştırıldı" demecine de atıfta bulunabiliriz. Bakalım Türk Kızılay'ı da böyle bir girişimde bulunacak mı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.