IAB Türkiye: Türkiye'de internet kullanımı uç noktalara uzanıyor [İnfografik]

IAB Türkiye: Türkiye'de internet kullanımı uç noktalara uzanıyor [İnfografik]

Ocak ayında Türkiye'nin online mecralardaki 'geleneksel medya tüketimine' ışık tutan IAB Türkiye, ülkemizdeki internet kullanım oranlarını son 1 yılın değerlendirmesiyle ortaya koyuyor.

IAB Türkiye'nin bir infografik ile paylaştığı rakamlara göre, Türkiye'de 12 yaş üzerinde 25 milyon internet kullanıcısı var ve bu kitle uç noktalara doğru genişlemeye devam ediyor.

Aralık araştırması bu kullanıcıların yüzde 86'sını kapsıyor. Ocak 2011-Aralık 2011 arasındaki değerlendirmeye göre internet kullanımının hemen her kesime yayıldığını görülüyor.

Orta yaş üzerinde internet kullanımı yüzde 11 arttı

Yaşlara göre yapılan sıralamada 45-54 yaş arası kitlede internet kullanımının yüzde 12 artış gösterdiği göze çarpıyor. 55 yaş üzerinde ise yüzde 11'lik bir artış var. Türkiye'de 45 yaş üzeri toplam internet kullanıcısı sayısının son istatistiklere göre 2,5 milyonu geçtiği görülüyor.

Orta gelir grubu ile ilkokul ve orta okul eğitimlilerin internete ısınıyor

Sosyo ekonomik statü açısından ise orta ve orta alt gelir grubunda internet kullanımı (C1 ve C2) ortalama yüzde 9,5 oranında artış göstermiş. Eğitim durumuna göre de en büyük artış orta okul mezunları grubunda olmuş. Yüzde 10 artış gösteren bu kitleyi, yüzde 7 artış gösteren ilkokul ve alt eğitimli kitle takip etmiş.

IAB Türkiye, kadınların yüzde 8, erkeklerin ise yüzde 5 oranında bir artışla internet kullanımına katıldıklarını da son bilgi olarak paylaşmış ve paylaştığı tüm bu bilgilerle Türkiye'de internet kullanımının tabana yayılmaya başladığını göstermiş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.