Lady Gaga'dan yeni bir sosyal ağ girişimi: LittleMonsters.com

Lady Gaga'dan yeni bir sosyal ağ girişimi: LittleMonsters.com

Son yıllarda müziği ve tarzıyla adından sıkça söz ettiren Lady Gaga, sosyal medyada da ortalığı kasıp kavuruyor. Lady Gaga son olarak yeni bir sosyal ağ kuracağı haberiyle gündeme geldi. LittleMonsters.com adlı sosyal ağ, aynı zamanda Backplane'in ilk girişimi olma özelliği de taşıyor.

Şu anda sadece davetiye usulü ile üyelik kabul eden sosyal ağ, Pinterest benzeri bir görünüme sahip. Lady Gaga hayranları buradan kendileri içerik oluşturabilecek ya da paylaşabilecekler.

Aynı zamanda kendisine "Twitter'ın Kraliçesi" lakabı bile takılan  Lady Gaga, geçtiğimiz günlerde Twitter üzerinden 20 milyon takipçiye ulaştı. Özellikle müzik ve sanat dünyasından kullanıcıların milyonlarca takipçiye ulaştığı Twitter'da, en çok takipçiye sahip ilk 5 kullanıcının (Lady Gaga, Justin Bieber, Katy Perry, Shakira ve Rihanna) hepsi de müzik dünyasından.

Lady Gaga'nın başarısının ardında yatan sır ise Twitter'ın kullanım tarzını özümsemesi. Yani Lady Gaga danışmanları ya da yardımcıları yerine tweet'leri kendi yolluyor, RT'ler ve hayranları ile bizzat ilgileniyor. Bunun özellikle Twitter kullanımında çok önemli olduğu tartışılmaz bir gerçek.

Lady Gaga'nın Twitter istatistiklerini TwitterCounter'dan inceleyebilirsiniz. Amsterdam'lı bir ekip tarafından başlatılan bir girişim olan TwitterCounter üzerinden kendi istatistiklerinizi de takip edebilmeniz mümkün. Ayrıca Twitter istatistikleri konusunda en başarılı platformlardan biri olduğu söylenen TwitterCounter'da kullanıcılar arasında çeşitli karşılaştırmalar da yapılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.