İnternette bir gün [İnfografik]

Sosyal ağı, blogu, mobil interneti, uygulaması derken dünyanın üçte biri internet kullanıcısı oldu. Dünyada yaklaşık 2.2 milyar kişi internet kullanıyor. Ancak bir günde ne kadar tüketimde bulunuyor. Mbaonline.com'un yaptığı araştırma internet kullanıcılarının günlük tüketim miktarını ortaya koyuyor.

Araştırma bir günde internet üzerinden gerçekleşen veri trafiğinin 168 milyon adet DVD içine sığabileceğini öne sürüyor. Bir günde toplam yollanan mail sayısı 294 milyar. Günümüz medya düzeninin bir parçası olan bloglara 2 milyon içerik giriliyor. Bir günde girilen bu içerik, 770 yıllık Time dergisinin sayfa oranına eşit.

Araştırmada sosyal ağlara da yer veriliyor. Yaklaşık 500 milyon kullanıcısı bulunan Facebook, günde 172 milyon kez ziyaret ediliyor. Twitter 40 milyon, LinkedIn 22 milyon ve Google+ 20 milyon kez tıklanıyor. Son ayların favori sosyal ağı Pinterest ise, henüz 17 milyon kez  ziyaret ediliyor.

Araştırmada Facebook'ta geçirilen zamana yer veriliyor. Buna göre kullanıcılar günlük 4.7 milyar dakikasını Facebook'ta geçiriyor. Facebook kullanıcıları günde 532 milyon kez durumlarını güncelliyor. İçerik paylaşımında ise fotoğraflar ilk sırada. Facebook kullanıcılarının günlük 250 milyon adet fotoğraf paylaştığı da araştırmada yer alan detaylar arasında.

Araştırmanın detaylarını incelemek için aşağıdaki infografiğe bakabilirsiniz.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.