Elveda Android Market, hoşgeldin Google Play Store!

Elveda Android Market, hoşgeldin Google Play Store!

Google Play ismi ile ilgili son zamanlarda çıkan söylentiler, Play'in Google'ın yeni tableti olacağı yönündeydi ancak bu söylentiler bugün itibari ile son buldu. Çünkü Google Play bugünden itibaren Android Market'in yeni adı oluyor.

Google'ın bu hamleyi sadece uygulamalarıyla anılan, multimedya içeriğine ise yeterli ilgi toplayamayan Android Market'i yepyeni bir yapıya kavuşturmak  adına yaptığı aşikar. Yeniden markalama (rebranding) ve değişen yüzüyle Google Play, sadece uygulamaların indirebileceği bir yer değil, e-kitap, müzik ve video da indirilebilen büyük bir platform olarak konumlanıyor.

Google Play'in, yeni yüzü ile birlikte uygulamaların hakimiyetini kırdığını söyleyebiliriz. Elektronik kitaplar, filmler ve müzikler de Google Play ile bir hayli ön plana çıkmış. Hakkında detaylı bilgileri kendi web sitesi üzerinden de paylaşan Google Play'in oldukça başarılı bir iş çıkarmış görünüyor. Google Play, benzer yapısıyla App Store'la ciddi bir rekabet içine girecek.

Google'dan Chris Yerga'nın söylediğine göre Google, Android Market kanalındaki bu yeniden yapılanmayı bir süredir düşünüyormuş. Yerga'ya göre değişikliğin zamanı son derece doğal bir zamanlama ile olmuş vee Android Market'in adı, algısal kapsamı da genişletilerek Google Play olarak değiştirilmiş.

İlk izlenimlerimiz, Google'ın çok doğru bir hamle gerçekleştirdiği yönünde. Resmi Google blogu üzerinden de duyurulan isim değişikliğinin ardından Google Play'in tüm hizmetlerinin Amerika için şu anda açık olduğunu görebiliyoruz. İngiltere ve Kanada'da film, kitap ve Android uygulamaları, Avustralya'da kitaplar ve uygulamalar, Japonya'da ise film ve uygulamalara hemen erişim sağlanabilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.