Yelp'in borsa macerası kârlı başladı

Yelp'in borsa macerası kârlı başladı

Yerel mekan tavsiye servisi Yelp, geçen yıl Kasım ayında SEC dosyalarını doldurup, halka açılma planlarına başlamıştı. Geçen cuma New York Borsası'nda işlem görmeye başlayan şirket, ilk gün performansıyla göz doldurdu. Hisse başı 15 dolardan halka açılan şirket gün sonunda yüzde 60 değer artışıyla 24.52 dolara ulaştı. Şirket böylece 1.3 milyar dolarlık toplam değere ulaşmış oldu.

Yelp, 2011 bilançosuyla dikkat çeken şirketler arasında yer almıştı. Şirketin toplam gelirleri 2011 yılında 83.2 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. Şirketin 2010'daki gelirleriyse 47.7 milyon dolardı. Yelp geçen yıl yüzde 74.6'lık büyüme gerçekleştirmiş oldu.

Sitenin aylık 5.7 milyonluk tekil ziyaretçisi bulunuyor. Yıllık olarak bakıldığındaysa bu rakam 65 milyon civarında.

Şirket hızla büyümenin sinyallerini 2009 yılında vermişti. Bunun üzerine Google Yelp'i satın almak için harekete geçmişti. Ancak şirket, Google’ın 550 milyon dolarlık teklifini reddetmişti.

Yelp'in ilk günkü borsa performansı, şirketin borsadaki geleceği hakkında tam olarak ipucu vermiyor. İlk gün bu tip çıkışları birçok şirket elde edebiliyor. Daha sonra sert inişlerle karşılaşabiliyor. Şirketin hisse başı değeri başlangıç olarak 25 dolar seviyelerinde tutabilmesi ve sürekliliği yakalaması daha önemli. Bilindiği gibi Zynga borsaya kayıpla açılmıştı. Ancak sonraki dönemde hızla toparlayıp, hisse başı taban fiyatın üstüne çıkmayı başarmıştı.

Yelp'in ilk günkü borsa perfomansını aşağıdaki inceleyebilirsiniz.

Görsel kaynak: Bloomberg

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.