Samsung 2012 sonuna kadar 10 milyon Galaxy Note satmayı planlıyor

Samsung 2012 sonuna kadar 10 milyon Galaxy Note satmayı planlıyor

Tablet bilgisayarlarda hangi boyutun daha ergonomik olduğu sıkça tartışılan konuların başında geliyor. Özellikle 5 inç boyutundaki Samsung Galaxy Note, boyutları itibariyle çok tartışılmıştı. Ancak Samsung 5 inçte çok fazla ısrar etmeyerek, 10.1 inç boyutundaki yeni Galaxy Note tableti geçtiğimiz hafta tanıttı.

Peki bu tanıtımın altında Galaxy Note satışlarının istenilen boyuta ulaşmaması olabilir mi? Samsung'ta üst düzey bir yöneticiden alınan bilgilere göre Galaxy Note piyasaya sürülmesinden bu yana kadar dünya çapında 2 milyon adet satıldı. Şirketin yıl sonu beklentileriyse 10 milyon adet Galaxy Note satışı.

Konuya Apple'ın ve hatta Samsung'un satış rakamlarından bakmak gerekiyor. iPhone 4S ilk haftada 4 milyon, Galaxy S II ise satışa çıktıktan sonraki ilk 55 günde 3 milyon satıldı. Bahsettiğimiz cihazlarla kıyaslama yaptığımızda Galaxy Note'un inanılmaz satış rakamlarına ulaştığını ve ulaşacağını söylemek zor. Ancak şirketin yıl sonuna kadar 10 milyon cihaz satmayı hedeflemesinin altında Galaxy Note 10.1'in yattığını söyleyebiliriz.

Samsung Galaxy Note 10.1 ile hedeflediği satış rakamlarını tutturabilir. 10 milyon adet satış hedefinin Samsung'u ne kadar tatmin edeceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.