Userspots, Keynote ile işbirliği yaptığını açıkladı

Userspots, Keynote ile işbirliği yaptığını açıkladı

Kullanılabilirlik ve kullanıcı deneyimi alanında servisler sunan Userspots, performans ölçümleri ve online kullanılabilirlik testleri hizmeti sunan Keynote Systems ile çözüm ortağı olarak Webeffective adlı ürünü Türkiye’ye sunuyor. Bu ürünle web sitesine tek satır kod eklemeden 29 dilde kullanılabilirlik testi yapılabiliyor.

Ürün, yüzlerce katılımcıyı teste dahil etmeye olanak sağlayarak geniş katılım ile gerçekleştirilebiliyor. Katılımcıların gezdiği sayfaları, geçen süreyi taki eden Webeffective, sayfa yükleme süresini ve bütün etkileşimlerini de kayıt altına alıyor.

Ürün, kullanıcıların görevler sırasında tercih ettiği yolları raporluyor. Raporlar, kullanıcıların hangi oranda başarılı olduklarını ve hangi oranda hata yaptıklarını da gösteriyor. Oraya çıkan veriler sonucunda kullanıcıları sitede başarısızlığa iten sayfalar ve yollar çıkarılıyor kolaylık anlaşılabiliyor. Kullanılabilirlik testinden sonra kullanıcıların web sitesi hakkındaki görüşlerini almak için anket sunulabiliyor. Webeffective aracının kullanılmasından sonra sistem, grafik ve tablolarla desteklenmiş raporlarla test sonucunu sunuyor.

Yeni ortaklıklar geliştirmenin yanında Türkiye'de kullanılabilirlik konusunda bilinç yaratmaya yönelik etkinliklere de destek olan Userspots'u izlemeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.