Trendyol'a Tiger Global ve Kleiner Perkins'tan yeni tur yatırım geldi

Kleiner Perkins Caufield & Byers ve Tiger Global tarafından gerçekleştirildiğini doğruladık. Resmi kayıtlara geçen bilgilere göre yeni tur yatırım sonrasında Kleiner Perkins hisse oranını %12,07'den %16,49'a yükseltmiş.

Trendyol'un yeni tur yatırım için arayışlarda olduğunu bir süredir duyuyorduk. Sosyalmedya.co'nun kaynaklarına dayanarak paylaştığı haberi araştırdık ve yatırımın Kleiner Perkins Caufield & Byers ve Tiger Global tarafından gerçekleştirildiğini doğruladık. Resmi kayıtlara geçen bilgilere göre yeni tur yatırım sonrasında Kleiner Perkins hisse oranını %12,07'den %16,49'a yükseltmiş. Trendyol'un ilk yatırımcılarından olan Tiger Global ise %45,66 olan hisse oranını, bu tur sonrasında %45,77'ye yükseltmiş.

Basında yer aldığı gibi Yalçın Ayaydın'ın şu aşamada resmi kayıtlarda bir çıkış yaptığını görmüyoruz. Son hisse dağılımına göre Yalçın Ayaydın halen Trendyol'da %4,89 hisse sahibi. Bu tur öncesinde ise hisse oranı %5,48 olarak gözüküyordu. Elbette bu durum sadece resmi kayıtlara yansıyan bilgilerden derlenmiştir. Konuya yakın kaynaklardan aldığımız bilgiye göre Yalçın Ayaydın'ın hissesini şirketin mevcut yabancı yatırımcılarından birisi direkt olarak satın alacak. Bu sebeple önümüzdeki günlerde resmi kayıtlara bu yönde de yeni bir güncelleme yansıması mümkündür.

Tiger Global ve Kleiner Perkins dışındaki tüm hissedarların belirli oranlarda hisse düşüşüne uğradığı yatırım turu sonrasında oluşan tablo şu şekildedir:

Yatırım haberi ile ilgili iletişime geçtiğimiz Trendyol ortakları herhangi bir açıklama ve yorum yapmadılar. Detaylı bilgi ya da farklı bilgiler aldığımızda bu haberimizi güncelleyeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.