Google, Chrome’u hackleyenlere 1 Milyon dolar dağıtacak

Google, Chrome’u hackleyenlere 1 Milyon dolar dağıtacak

Gündelik işimizin çoğunu tarayıcılar yardımı ile internet üzerinde gerçekleştirir hale geldikçe tarayıcıların güvenliği de çok daha önemli bir konu haline geliyor. Gözden kaçan ufak bir hata kullanıcılar için ciddi sorunlar, tarayıcıyı üreten firma içinse tam bir felaket anlamına gelebilir. Bu yüzden tarayıcıları geliştiren dev firmalar kendi laboratuarlarında bulamadıkları hataları bulmaları için kullanıcılara güveniyor ve onları hata bulmaya teşvik edecek programlar hazırlıyorlar.

Bu konuda en aktif firma Mozilla ama Facebook ve Google’ın da benzer programları bulunuyor. Bulunan hata başına 3000 dolara kadar ödüller verilen bu programların yanı sıra firmalar farklı dönemlerde hata avcıları için özel etkinlikler de düzenliyor. Google’ın Chrome tarayıcısındaki hataları ortaya çıkartmaları için geliştiricileri davet ettiği 7-9 Mart’ta gerçekleşecek ektikte kesenin ağzını açmaya ve toplamda 1 milyon dolar ödül dağıtmaya hazırlanıyor…

Bugüne kadar Chrome tarayıcısını mükemmelleştirmek için bulunan hatalara 300 bin doların üzerinde ödül dağıtan Google tarafından ayrılan bu 1 milyon dolarlık rakam oldukça iddialı. Pwnium adı verilen özel etkinlik,  Vancouver’da bu yıl 6.sı düzenlenen CanSecWest konferansında gerçekleşecek.

Google toplam 1 milyon doları 3 farklı kategoride bulunan hatalar karşılığında dağıtacak. Doğrudan Chrome tarayıcısı ile ilgili bulunan hatalara 60 bin, Windows 7 işletim sistemindeki bir sorun ile Chrome’daki bir hatanın birleşmesi ile ortaya çıkan güvenlik açıklarına 40 bin ve son olarak tarayıcıdan bağımsız standart işletim sistemi ve eklentileri ile ilgili hatalara 20 bin dolar ödül verilecek.

Google’ın bu yıl ödülü arttırmasının önemli nedenlerin biri, her yıl tarayıcıların güvenlik açıklarını bulanların ödüllendirildiği etkinlikte geçen yıl kimsenin Chrome’a ilgi göstermemesiydi. Geçtiğimiz yılki Pwn2Own etkinliğinde Internet Explorer ve Safari’nin açıklarını arayan güvenlik uzmanları, Google 20 bin ve 15 bin dolarlık ödüller sunmuş olmasına rağmen, arama devinin tarayıcısında hata aramamışlardı.

Fakat bu kez Google’ın masaya koyduğu 1 milyon doların bu durumu değiştireceği kesin gibi…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.