Photoshop 9.99 dolara iPad’e geldi ve bu daha başlangıç…

Photoshop 9.99 dolara iPad’e geldi ve bu daha başlangıç…

Bundan birkaç ay önce Adobe, Photoshop’un Android sürümünü piyasaya çıkartmış ve gözler iPad sürümüne çevrilmişti. Pazar günü beklenen oldu ve Photoshop Touch, App Store’da 9.99 dolar fiyatla piyasaya çıktı. Fakat ardından bekleyen bir şey oldu ve Adobe, uygulamayı geri çekti. Sadece Avustralya ve Yeni Zelanda App Store’larından çekilmeyen uygulama, ilerleyen saatlerde yeniden yayınlandı.

Uygulamanın Android sürümünü görmüş olanlar için hemen hemen yeni hiçbir şey yok. Photoshop Touch, Android’dekine çok benzer özelliklerle iPad’e taşındı. Adobe’nin Touch uygulamaları serisinin ilk ürünü olan Photoshop Touch, dünyanın en popüler grafik düzenleme uygulamasını tabletlere taşıyor ama masaüstündeki tüm becerilere sahip olduğunu söylemek zor. Yine de tablet kullanıcıları bu uygulamada isteyebilecekleri hemen hemen tüm özelliklere kavuşmuş oldular…

Sadece iPad 2'lerde çalışan Photoshop Touch için 9,99 dolar oldukça iyi bir fiyat. Her ne kadar iPad’in donanım özellikleri, katmanlarla çalışmak için gelişmiş seçenekler, ileri seviye metin düzenleme becerileri, otomatik beyaz ayarı gibi pek çok özelliği desteklemese de bir tablet ile yapmak isteyebileceğiniz pek çok şeyi gerçekleştirmenizi sağlayacak yeteneklere sahip.

Uygulama birden fazla resmi katmanlı bir yapı ile bir araya getirerek, üzerlerinde çalışmanıza olanak veriyor. Resimler üzerinde belli bölümleri seçerek ayırmak da mümkün. Ayrıca Adobe, Google Görsel aramalarının popülerliğini de gözden kaçırmamış ve uygulama içerisinden Google ile görsel arama özelliği de eklemiş.

Adobe şu ana kadar Android için Photoshop Touch dışında Collage, Debut, Ideas, Kuler, Pronto ve verileri bulutta saklamak için geliştirilen Creative Cloud adlı uygulamaları zaten yayınlamıştı. Bunların hepsi yakın zamanda iPad’e taşınmış olacak. Sanıyorum ki o zamana kadar Photoshop Touch iOS kullanıcılarını epeyce meşgul edecektir…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.