Wi-Fi bağlantılı fotoğraf makineleri için rol modeli Samsung'tan

Wi-Fi bağlantılı fotoğraf makineleri için rol modeli Samsung'tan

Sosyal ağların yaygınlaşmasıyla fotoğraf saklama (ve dolayısıyla çekme) kavramı hızla değişiyor. Kullanıcılar içinde bulundukları anları hemen sosyal ağlarda paylaşmak istiyor. Ancak bunun tek yolu, şimdiye kadar, internete bağlanabilen akıllı telefonun her zaman çok da iyi sonuçlar vermeyen kameralarıyla çekim yapmaktı.

Öte yandan daha kaliteli çekim yapan fotoğraf makinelerinden fotoğraf aktarımı , içinde kablonun olduğu uzun bir işlem gerekiyor. Bu fotoğrafları depolamaksa ayrı dert.

Akıllı telefonlarla bu anlamdaki tehdidine karşı durmak isteyen fotoğraf makinesi üreticileri, aradan kabloyu kaldırarak sosyal ağlarda fotoğraf paylaşmaya imkan veren Wi-Fi bağlantılı modelleri nihayet duyurmaya başladı. CES fuarına damgasını vuran Wi-Fi teknolojili fotoğraf makinelerinin ilk örneklerinden biri olan Samsung, WB150F modelini Avrupa'dan kısa süre sonra Türkiye'deki kullanıcılara da sunuyor. Benzer modellerin hemen her firmadan çıkacağını öngörmek yanlış olmaz.

WB150F ile kullanıcılar, herhangi bir Wi-Fi bağlantı noktasından fotoğraflarını e-postayla gönderebiliyor. Sosyal ağlarda fotoğraflarını paylaşmak isteyen kullanıcılarsa Facebook, Picasa gibi sosyal paylaşım ağlarına paylaşabiliyor. Kullanıcıların çektikleri videolar YouTube’a yüklenebiliyor.

Samsung, çekilen fotoğrafların depolanması için hem kendi şirketinden hem de  Microsoft'tan yardım alıyor. Cihaza sahip kullanıcılar fotoğraflarını Samsung Cloud ve Microsoft SkyDrive’da yer alan ücretsiz veri depolama alanından yararlanarak, fotoğraflarına her yerden erişebilecek. Samsung marka cihaza sahip olanlar buluta yedeklenen fotoğraflarına diledikleri zaman ulaşabiliyor.

Cihazın donanımsal özelliklerine baktığımızdaysa, 14 megapiksellik çözünürlük dikkat çekiyor. Cihazda ayrıca 18x optik süper zum lensleri yer alıyor. Video çekimleriyse HD çözünürlükte gerçekleşiyor.

Türkiye'de Şubat ayında satışa çıkan cihaz 699 TL'lik fiyat etiketine sahip.

CES fuarında tanıtılan Samsung WB150F'in, özellikleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.