6 yeni Nokia için geri sayım

Windows Phone işletim sistemiyle atağa kalkan Nokia'yı yeni cihazların tanıtım heyecanı sardı. Mobile World Congress'te üçü akıllı üçü de S40 serisinden olmak üzere 6 yeni telefon tanıtacağı iddiaları yoğunluk kazandı. Bu arada firma, son rakamlara göre 2.7 milyon adetlik toplam sevkiyatla en büyük Phone 7 arzı yapan firma oldu.

Nokia yeni modellerini Barselona'da düzenlenen Mobile World Congress 2012 fuarında, 27 Şubat'ta tanıtacak. Söylentilere göre orta fiyat segmentinde yer alacak ve Lumia 610 olarak adlandırılacak Windows Phone 7'li telefonun kendi segmentinde iddialı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Bir diğer söylenti, Nokia'nın Windows Phone'lu ilk cihazı olan Lumia 900'ün global versiyonun fuarda tanıtılacağı yönünde. Bilindiği üzere Nokia Lumia 900'ün satışı sadece ABD'de gerçekleşiyordu. Yeni model Lumia 900 (veya 910) ise dünya çapında satılacak.

Windows Phone işletim sistemi kullanacak üç modelin Phone 7 Mango sürümüyle çalışması bekleniyor. Duyumlar firmaca doğrulanmadığı için elbette firmanın sürpriz yaparak farklı ürünler tanıtması da mümkün. Her durumda geniş bir yelğazede kullanıcı profiline hitap edeceğini düşündüğümüz yeni modellerle firmanın gerileyen pazar payının yeninden yükselme trendine girmesi şaşırtıcı olmaz.

Nitekim Strategy Analytics firmasının bugün yayımlanan bir raporuna göre Nokia, 2.7 milyon adetlik sevkıyatla, dünyanın en büyük Windows Phone 7'li telefon satıcısı konumuna yükseldi. Arzda yüzde 36 artış gösteren Nokia, böylece HTC'yi ikinciliğe itmiş oldu.

Nokia'nın Barselona'da tanıtacağı ürünlerden birine ait olan aşağıdaki video, Full HD video çekebilecek, oldukça güçlü bir akıllı telefonun işaretlerini barındırıyor kanımızca. Siz ne dersiniz?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.