Comscore'a göre mobil 2012: Akıllı telefona en meraklısı İngilizler

Comscore, 2012'nin mobil teknolojiler açısından nasıl geçeceğine dair bir rapor yayınladı.
Comscore'a göre mobil 2012: Akıllı telefona en meraklısı İngilizler

Comscore, 2012'nin mobil teknolojiler açısından nasıl geçeceğine dair bir rapor yayınladı. Rapor artık aşina olduğumuz yorumları sayılarla karşımıza getiriyor.

ABD, Fransa, Almanya, İspanya, Birleşik Krallık, Japonya ve Kanada gibi mobil cihaz teknolojilerin yaygın olarak kullanıldığı ülkeleri esas alıyor. Comscore'da mobil bölümden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Mark Donovan, 2012'in mobil ensdüstri için çığır açan bir yıl olduğunu söylüyor. Donovan'a göre akıllı mobil cihazlar ile dijital medya tüketimi yoğun şekilde hayatımıza dahil oldu.

Rapora göre mobil medya tüketiminde en aktif ülke Japonya. Yüzde 76 seviyesinde bir mobil medya tüketimi olan Japonları, yüzde 55 civarındaki oranlarla Birleşik Krallık ve ABD takip ediyor. Son sıradaki Almanya, yüzde 40'lık bir oranda kalıyor.

Mobil kullanıcılar içindeki akıllı telefon dağılımında ise Birleşik Krallık yüzde 51 ile ilk sırayı alıyor. Önümüzdeki hafta Dünya Mobil Kongresi'nin yapılacağı İspanya çok küçük farkla 2. sırada geliyor. ABD yüzde 41,8'le 5. sırada yer alırken, Japonya yüzde 16,6 ile son sırayı alıyor.

EU5 ülkelerinde akıllı telefon kullanıcıları yüzde 44'lük büyüme ile 104 milyona ulaşmış. ABD'de ise yüzde 55 büyüme ile 98 milyon kullanıcıya ulaşılmış.

Comscore ABD'de nete bağlı cihazlardan doğan trafiğin yüzde 91,8 halen bilgisayarlar kaynaklı. Kalan 8,2'lik yüzde ise mobil cihazlar (yüzde 5,2), tabletler (yüzde 2,5) ve diğer cihazlar arasında paylaşılıyor.

Akıllı telefonların genel özelliklere sahip telefon satışlarını geride bıraktığını gösteren rapor, akıllı cihazların geleceği belirleyeceğini ABD'nin ve EU5 ülkelerinin en çok satılan telefonlarını sıralayarak gösteriyor.

Avrupa'nın lider hala Nokia

Raporda ülkelere göre mobil cihaz üreticilerinin sıralamalarına da yer veriliyor. Örneğin Birleşik Krallık'ın tüm mobil pazarında Nokia önde gelirken, akıllı telefonlara bakıldığında Nokia ilk üçe giremiyor.  ABD ve Kanada'da adı geçmeyen Nokia, İspanya, İtalya ve Almanya'da hem tüm mobil pazarda hem akıllı telefonlarda lider. Apple tüm ülkelerin akıllı telefon pazarında ilk 3'te yer alırken, Fransa'da ise Samsung'un kral olduğu görülüyor.

Farklı bir istatistikte ise Android'in ABD akıllı telefon pazarının neredeyse yarısına hakim olduğu anlaşılıyor. EU5'te de Android küçük bir farkla Symbian'ın üstünde birinciliği göğüslüyor.

Avrupa ve Amerika mobil ekosistemine dair detaylı bilgilerle uzayıp giden raporda, operatörlerin pazar payları, demografik bilgiler, en popüler mobil uygulamalar ve mobil medya tüketimine dair detaylara yer veriliyor. Aşağıda bu detayları inceleyebilir, ülkemizin mobil teknoloji uyumluluğu konusunda kafa yorabilirsiniz.

ComScore 2012 Mobile Future in Focus

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.