Mobil trafiğin yarısı video, reklamın çoğu Android’de

Mobil trafiğin yarısı video, reklamın çoğu Android’de

ByteMobile’ın ağırlıklı olarak iOS ve Android platformlarının kullanımı ile ilgili araştırmalar sonucunda derlediği Şubat 2012 Mobil Analiz Raporu, mobil dünyadaki öne çıkan trendleri gözler önüne seriyor olması açısından oldukça önemli.

Mobil internet kullanımı artarken, videoların mobil trafiğin yükselişindeki en önemli neden olduğu görülebiliyor. Burada da tabi ki geniş ekran ve yüksek çözünülürlük etkisiyle tabletlerin öne çıktığı görülebiliyor. iPad’de iPhone’a göre 3 kat, Android tabletlerde ise Android akıllı telefonlara göre 2 kat fazla video izlenmesinin nedeni de bu.

Rapordaki diğer çok önemli bir detay ise Android’in kelimenin tam anlamıyla reklam pazarını domine ediyor olması.

ByteMobile’ın paylaştığı rakamlara göre tüm platformlar incelendiğinde Android’in reklam gösterim oranı yüzde 75’ler seviyesine ulaşmış durumda. iOS’lar karşılaştırıldığında reklam gösterimlerinin çok daha yüksek seviyede olmasının ilk akla gelen nedeni piyasada çok daha fazla Android’li cihaz bulunması.

Piyasadaki akıllı telefonların yarısının Android olduğunu biliyoruz. Fakat Android ve iOS arasındaki tek fark reklam gösterim adetleri değil. ByteMobile’ın verilerine göre reklam etkileşiminde de Android, iOS’un önünde.

Rapor, Android’de gerçekleşen etkileşimlerin yüzde 9’unun reklamlarla ilgili olduğunu gösterirken, iOS’ta bu oran yüzde 5 civarında. Buna rağmen reklam servisleri tek tek incelendiğinde Google’a ait bir firma değil, Apple’a ait iAd’in açık ara önde olduğu görülüyor.

Mobil Analiz Raporu'nun tamamı aşağıda:

Byte Mobile Mobile Analytics Report Feb2012

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.