Socialbakers: Facebook'un 1 milyar aktif kullanıcıya ulaşmasına 8 ay var

Socialbakers: Facebook'un 1 milyar aktif kullanıcıya ulaşmasına 8 ay var

Facebook borsaya açılmak için gerekli başvuruları yaptı. Muhtemelen internet tarihinin şimdiye kadar en çok merak uyandıran borsa açılışını yapacak. Peki Facebook'un borsa açılışı 1 milyar aktif kullanıcıya ulaşmasıyla aynı zamana denk gelecek mi?

Son yıllarda oldukça karlı bir tablo çizen Facebook'un 2012'yi 1 milyarı aşkın kullanıcı ile kapatması bekleniyordu. Facebook istatistiklerini analiz etmesiyle ünlenen Socialbakers verileri bu kilometre taşının Ekim ayı sonunda geçileceğini gösteriyor.

Facebook'un halka arzına ne zaman izin çıkacak bilinmiyor ama SEC'in vereceği onayın Ekim ayı sonuna kadar uzayacağını düşünmek de zor. Tabii Facebook 1 milyar kullanıcıya ulaşma bombasını, kötü bir borsa çıkışını tersine çevirmek için kullanmak istiyor da olabilir.

Socialbakers, paylaştığı aktif kullanıcı istatistiklerinin 2-3 ay geç sonuçlanabileceğini ekliyor. Zira Google+'ın bu değişim çizgisini etkilemek gibi bir potansiyeli var. Her gün güncellenen Socialbakers Facebook istatistikleri ilerleyen zamanda yeni bir tahminde bulanacak mı bilmiyorum ama içimden bir ses Facebook'un Ekim ayını beklemeyeceğini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.