Kurulduğu günden beri hem yatırım hem de satın alma haberleriyle andığımız Peak Games, bu sefer Suudi Arabistan'dan bir oyun şirketini satın aldı. Kammelna isimli sosyal oyun şirketi, bölgeye özgü bir kart oyunu olan Baloot ile birlikte toplam 4 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip.
Bu satın almayla birlikte MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) bölgesinde elini güçlendiren Peak Games'in Kammelna için ne kadar ödediği açıklanmadı. Geçtiğimiz hafta MENA bölgesinin önemli haber kaynaklarından Wamda'nın söylentilere dayanan haberinde, Peak Games'in Kammelna için 10 milyon dolar önerdiği iddia edilmişti.
Ancak Peak Games'in şimdiye kadar aldığı yatırım, geçen süreçte elde edebileceği gelir ve Kammelna'nın sahip olduğu değerler düşünüldüğünde 10 milyon doların yüksek bir değerleme gibi göründüğünü söyleyebiliriz.
Konuyla ilgili görüştüğümüz Peak Games CSO'su Rina Onur, Kammelna'ya ödenen bedel hakkında yorum yapmazken, 14 ay önce kurulan Peak Games'in şu anda Zynga, EA, Wooga'nın ardından dünyada en fazla aylık aktif kullanıcıya sahip dördüncü oyun şirketi olduğunu ifade etti. 150 çalışana ulaştıklarını paylaşan Onur, hızlı büyümelerine paralel olarak sürekli kadrolarına yeni isimler kazandıklarını aktararak hali hazırda yeni iş olanaklarının da bulunduğunu paylaştı.
Kammelna'nın ürettiği multiplayer (çok oyunculu) Baloot, Türkiye pazarında Peak Games'in en çok kullanıcıya sahip oyunu olan Okey'in Ortadoğu'daki muadili- sayılabilir. Peak Games önümüzdeki dönemde Kammelna'yı yine bu bölgenin kültürüne uygun oyunlar geliştirmek için kullanacak.
AppData verilerine göre geliştirdiği ve yayıncısı olduğu oyunlarla birlikte 20 milyondan fazla aylık aktif kullanıcısı bulunan Peak Games'in İstanbul, Ankara, Amman, Barcelona, Berlin ve San Francisco'da ofisleri bulunuyor. Yeni satın alınan Kammelna, Peak Games'in Suudi Arabistan Damman'daki stüdyosu haline gelecek ve şirketin kurucusu Essam Alzamel ofisin başına geçecek.
Peak Games, geçtiğimiz aylarda sessiz sedasız Umaykut ve Erlikhan isimli iki yerli oyun şirketlerini satın alarak portföyüne yeni oyunlar kazandırmıştı.
Sadece 14 aylık bir şirket olmasına rağmen çok hızlı bir büyüme yakalayan Peak Games, MENA bölgesinde gördüğü boşluğu değerlendiriyor. Bizim Çiftlik adlı oyunu Ortadoğu'da büyüten şirket, 3 milyon günlük aktif oyuncuya ulaşmış ve bu istatistik ile dünyadaki en büyük ikinci çiftlik oyunu olmuş.
Yönünü rahat (casual) oyunlardan sosyal hardcore (social hardcore) oyunlara çevireceğini öğrendiğimiz şirket, bu sene bitmeden iki sosyal hardcore oyun çıkartmayı planlıyor. İlk kurulduğu dönemde oyun yayıncısı olarak adını duyuran Peak Games, geliştirdiği yeni oyunlarla bu alanda da etkili olacak gibi görünüyor.
Yeni bilgiler geldikçe burada paylaşıyor olacağız.