Startup Labs girişimci fonu Türkiye başvuları başladı

Startup Labs girişimci fonu Türkiye başvuları başladı

Küresel çapta bir girişimcilik yarışması olan Startup Weekend'in bir yatırım fonu kurduğunu sizlerle daha önce paylaşmıştık. Erken aşama bir yatırım fonu olarak kurulan Startup Labs girişimcilerin başvurularını almaya başladı.

Genç girişimleri hem mali hem de stratejik yönden destekleyecek olan Startups Labs, Galata İş Melekleri (GBA) ve Girişim Fabrikası'nın desteğiyle Türkiye’ye geliyor.

Startup Labs, 6-26 Nisan tarihleri arasında Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy kampüsünde gerçekleştirilecek. Üç hafta sürecek olan Startup Labs programı takımlara GBA & Startup Labs’den ortaklığı ile 30.000 dolarlık yatırım, mentorluk, program süresince ofis alanı ve 'startup' dünyasının en önemli isimleriyle ve diğer yatırımcılarla bir araya gelme fırsatı sunacak.

Startup Weekend'in çalışma modeline paralel olan Startup Labs, takımların "kullanıcı/ gelir hedefleri üzerine odaklanarak çok hızlı bir sürede büyümeye ve şirketlerini sadece 3 haftalık bir surede ispatlamasını" yardımcı olacak. Programın son gününde  de uluslararası yatırımcılar karşısında bir sunum günü olacak.

Startup Labs yöneticilerinden Tuğçe Ergül önümüzdeki 2 yılda dünya çapında 100 şehirde bu programı düzenlemeyi planladıklarını paylaştı ve Türk girişimcilerin programa ilgi göstermesini bekliyor.

Program süresince girişimlerin iş fikrini analiz etmesine, sorun çözmek üzere kaynakları ve satış/ pazarlama stratejisini belirlemesine ve hukuk, muhasebe ve gerekli finansal bilgileri öğrenmesine yardım edecek.

Galata İş Melekleri'nin (GBA) başkanı olan ve çeşitli yatırımlarla tanıdığınız Mynet.com Kurucusu Emre Kurttepeli, İstanbul'u doğu ile batı arasındaki henüz keşfedilmemiş alanda yoğun bir girişimci madeni olarak görüyor ve Startup Labs programı ile bu girişimcilerin kapasitesini ekonomiye kazandırmayı hedeflediklerini aktarıyor.  Girişim Fabrikası’nın direktörü İhsan Elgin ise Startup Labs ile Türk 'startup' ekosisteminden işbirliği ile başarı hikayeleri çıkarmak istediklerini ifade ediyor.

Türk girişimcileri için girişim hızlandırıcı programların sayısı giderek artıyor ama Startup Labs'a seçilen 5 takım, 3 hafta boyunca  Ali Karabey, Burak Divanlıoğlu, Elbruz Yılmaz, Emre Kurttepeli, Melih Ödemiş,  Nevzat Aydın, Numan Numanbayraktaroğlu, Sina Afra ve Ziya Boyacıgiller gibi önemli isimlerle çalışabilecek.

Eğer bir takımınız var ve kendinize güveniyorsanız 15 Mart 2011’e kadar istanbul.startuplabs.org/apply adresinden Startup Labs'a başvurabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.