Kitap kurtları için fırsat sitesi: Evekitap.com

Kitap kurtları için fırsat sitesi: Evekitap.com

Giysi, seyahat ve elektronik ürünlerle ön plana çıkan fırsat sitelerine yeni bir dikey alternatif geldi. Kitap kurtları da artık kitaplarını fırsat sitelerinden satın alabilecek. Bu sitelerin ilk örneklerinden biri Evekitap.

Evekitap, üç kuşak boyunca kitapçılık yapan Ahmet Faruk Subaşı ve  Abdullah Önden tarafından kurulan bir girişim. 

Fırsat siteleri formatında olduğu gibi Evekitap'ta da seçilen bazı ürünler indirimli olarak satışa çıkıyor. Sitede üç kategoride satış bulunuyor. Bunlar; Haftanın Fırsatları, Okumadan Ölme! ve Çok Satanlar. Site böylece satılan ürünleri kategoriler halinde müşterilere sunuyor.

Şirketin ortakları kitapçıları, sahafları ve büyük e-ticaret yapan şirketleri rakip olarak görüyor.

Evekitap'ı incelerek sitedeki kitap fiyatlarını diğer dikeylerle kıyasladık. Fiyatların rakiplerine göre ortalama yüzde 20 daha ucuz olduğunu söyleyebiliriz. Site fiyat avantajıyla ön plana çıkıyor, ancak kitap e-ticareti yapan sitelerin arasında büyük şirketler bulunuyor. Bu anlamda evekitap'ın işinin zor olduğunu söyleyebiliriz. Düşük fiyat politikası ile sağlanacak yüklü alımlar siteye avantaj sağlayabilir.

Evekitap, standart internet kitapçılığında olan binlerce çeşit kitap ve standart e-ticaret arayüzü yerine sürekli değişen indirimlere sahip bir fırsat sitesi olmayı hedefliyor. Site ortaklarının en dikkat çekici hedeflerinden birisi de sosyal alışveriş mantığını sitelerine uygulamak istemesi. Evekitap girişimcileri hedeflerindeki projeleri gerçekleştirirse kısa zamanda büyüyeceklerini ifade edebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.