SoLoMo: Yellow Medya'nın konum tabanlı mobil sosyal etkileşim ağı hizmete sunuldu

SoLoMo: Yellow Medya'nın konum tabanlı mobil sosyal etkileşim ağı hizmete sunuldu

Yerel aramada dünyanın önemli markalarından biri olan Yellow Medya, yürüttüğü yenilikçi çalışmalarını bütünleşik bir yapıda sunmaya başlıyor. Sosyal, lokal (konum) ve mobil odaklı hizmetlerini SoLoMo adıyla markalaştıran şirket, yerel reklamcılık pazarında sosyal etkileşimin gücünü kullanacak.

Çevrimiçi ve mobil firma rehberi olarak öne çıkan Yellow Medya, 650 kategoride 720 binden fazla işletmenin tüm güncel iletişim bilgilerini Türkçe ve İngilizce olarak listeyelen bir servis. Her ay 3 milyondan fazla kullanıcı tarafından ziyaret ediliyor ve artık mobile dönük, konum tabanlı sosyal etkileşim dünyasında ilerlemek istiyor.

SoLoMo hizmeti Lokasyon Bazlı Etkileşim (LBE) yönetim paneli ile marka yöneticilerine önemli istatistiki bilgiler sunacak. Mekana giriş (check-in) teklifleri hazırlama olanağının yanısıra, markalarla ilgili sosyal medya iletişimini ve paylaşımları da izlemeyi mümkün kılacak. 

En fazla 20 metrelik hata payı ile mağazaların coğrafi kodlamasını yaptıklarını paylaşan Yellow Medya Genel Müdürü Trevor Nadeau, SoLoMo ile bu sayede etkili bir hizmet sunduklarını ifade ediyor ve yerel reklamcılık pazarında coğrafi konumlamanın önemine değiniyor.

Marka SoLoMo hizmeti, Google AdWords kampanyası oluşturma ve diğer metrikler ile API entegrasyonu sağlıyor. Sosyal ve konum tabanlı filtreleme, kullanıcılara aradıklarını kolayca bulmasını da kolaylaştırıyor.

Yellow Medya Türkiye, şu anda 30 tam zamanlı yerel arama iletişim merkezi çalışanı ve 10 kişilik coğrafi kodlama ekibi ile hizmet veren bir şirket. Türkiye'de Google Haritalar, Nokia Haritalar ve TomTom Yerler ile uzun vadeli firma listeleme, veri paylaşımı, yönetimi ve uyumlandırma ortaklıkları kuran Yellow Medya, TripAdvisor, Foursquare, Yandex ve daha birçok şirkete de firma listesi tedarik hizmeti veriyor.

Önümüzdeki dönemde mobil cihazlar ve sosyal medyanın kullanımı arttıkça yerel aramanın önemi daha da artacak. Trevor Nadeau'dan aldığımız bilgilere göre de Yellow Medyayakın zamanda "KOBİ SoLoMo" çözümünü küçük ve orta ölçekli işletmelerin hizmetine sunacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.