Altuğ İnci: Çok sık gönderilen mesajların yüzde 50'si spam olarak işaretleniyor [Eticaret12]

Altuğ İnci: Çok sık gönderilen mesajların yüzde 50'si spam olarak işaretleniyor [Eticaret12]

Eticaret12 konferansımızın önemli konularından birisi de e-posta pazarlamaydı. Bu konuda Türkiye hizmet veren şirketlerden biri olan euro.message'ın kurucu ortağı Altuğ İnci bir konuşma yaptı.

Konuşmasına istatistik bilgiler vererek başlayan Altuğ İnci, 2011'de Türkiye'de 1.7 milyar eposta gönderildiğini söyleyerek, 2012'de bu rakamın 5 milyar olarak gerçekleşeceğini ifade etti.

Altuğ İnci'nin paylaştığı bir diğer rakamsa kişi başı ortalama 3 eposta adresi olduğuydu. Standart bir kullanıcıya ise günde ortalama 6 eposta geliyor.

E-maillerin hala ana pazarlama kanallarından biri olduğunu belirten Altuğ İnci, önümüzdeki dönemde doğru zamanda eposta gönderimi yapılmasının önemli olacağını söyledi. İnci, "Mevcut müşteriye yeniden satış oranı yüzde 60-70. Yeni bir potansiyel müşteriye satış olasılığı ise yüzde 5-20. Bu sebepten dolayı en büyük başarı müşteri bazlı gönderimler olacak" dedi.

E-ticaret şirketlerinin genellikle sabah 8-9 arasında esposta gönderimi yapılmasını ifade eden Altuğ İnci, bu saatlerin müşteriye göre değişmesi gerektiğinden bahsetti.

Altuğ İnci sözlerinde dikkat çeken diğer noktalar şunlardı:

  • Yeni yatırımcılar için kontorlü müşteriye bırakması gerekiyor. Müşteri seçtiği alanlarla ilgili eposta almalı.
  • Mesajların yüzde 56’sı spam olarak işaretleniyor.
  • Gereğinden daha sık gönderilen mesajların yüzde 50'si spam olarak işaretleniyor.
  • "Social Inbox" kavramı son zamanlarda önplana çıkıyor.
  • Sadece eposta adresinden yola çıkılarak, sosyal medya bağlantısı bulunuyor. Eposta kapsamı dahilinde kullanıcının sosyal medyadaki etkinliğine kadar birçok bilgi bulunabiliyor.
  • Gerçek zamanlı optimizasyonlarla birlikte hangi başlığın daha çok okunduğu gibi bilgiler elde ediyoruz.
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.