Twitter SMS servisi uydu üzerinden de kullanılacak

Twitter SMS servisi uydu üzerinden de kullanılacak

Twitter, mobil internet bağlantısı olmayan kullanıcılar için SMS ile Tweet atılmasını sağlıyordu. Ülkelerde bulunan GSM operatörleri üzerinden gerçekleşen bu sisteme büyük bir yenilik daha ekleniyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Twitter, dünyanın en büyük uydu sağlayıcılarıyla anlaştığını ve uydu üzerinden de servis vereceğini duyurdu.

Yeni uygulama için Iridium ve Thuraya şirketleriyla anlaşma yaptığını bildiren şirket, GSM şebekesi ve internete bağlantı olmasa bile uydu telefonlarla ileti gönderilebileceğini açıkladı. Böylece savaş ve doğal afet olaylarında baz istasyonlarının kullanım dışı kalması uydu bağlantılı telefona sahip Twitter kullanıcılarını etkilemeyecek, uydu telefonlarla dünyanın her noktasından Tweet atılabilecek.

Twitter SMS servisi şu anda kısa ve uzun numaralar olmak üzere iki şekilde ülkelerdeki GSM operatörleri üzerinden gerçekleşiyor. Hemen hemen bütün ülkelerde 4 ve 5 rakamlı numaralara gönderilen kısa mesajlarla Tweet gönderilebiliyor. Uzun numaralı servislerse İngiltere, Almanya ve Finlandiya’da kullanılabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.