E-postayı etkili kullanmak [İnfografik]

E-posta yazışmaları günlük yaşantımızın önemli bir parçası ve bu önem her geçen gün daha da artıyor. Pingdom'un 2010 rakamlarına göre dünya çapında her gün 294 milyar adet e-posta gönderiliyor. Bunun ufak da olsa bir kısmı sizin gelen kutunuza düşüyor veya sizin tarafınızdan gönderiliyor olmalı.

E-posta bu derece önemli ama e-postayı doğru kullanmayı ne kadar iyi biliyoruz acaba? Eposta eklenti servisi Boomerang 5 milyon e-postayı inceleyerek ortalama bir kullanıcının günde kaç e-posta ile uğraştığını, kullanıcıların e-postaları ne zaman okumayı tercih ettiklerini ve başlıkta hangi kelimeleri kullanmak, hangilerinden ise uzak durmak gerektiğini belirlemiş.

Infografikte yer alan bilgilere göre ortalama bir kullanıcı günde 147 e-posta mesajı alıyor ve e-postalarına günlük olarak 2,5 saatten fazla zaman harcıyor. Ortalama olarak bu mesajların 71'ini siliyor ve bu sadece 5 dakika zaman alıyor. Her gün gönderilen ve özen gerektiren ortalama 12 e-posta mesajı ise günlük 1,5 saatimize mal oluyor.

5 milyon kişiye ait verilere göre, kullanıcılar diğerlerinin e-postalarını sabah 9'da almak istediklerini düşünüyorlar. Fakat aynı kullanıcılar e-posta mesajlarını sabah 6'da kendilerine iletilmesini tercih ediyorlar. Yani bu bilgilere göre aslında e-postayı sabah 6'da iletmek en uygun saat gibi görünüyor.

Bir e-postanın okunup okunmayacağını ise büyük oranda başlık satırı belirliyor. Boomerang'ın verilerine göre başlık satırında "Onay", "Katılım", "Destek/Yardım", "Konuşmacı", "Basın", "Sosyal" ve "Davet" kelimeleri bir e-postanın okunma oranını önemli ölçüde düşürüyor.

Bunlar yerine okunma oranlarını arttıran kelimeler ise; "Başvuru", "Fırsat", "Demo", "Bağlantı", "Ödemeler", "Konferans" ve "İptal etme".

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.