İçerik pazarlama hızla yaygınlaşıyor [İnfografik]

İçerik pazarlama hızla yaygınlaşıyor [İnfografik]

Bugün pek çok firma asıl işlerini yürütürken diğer yandan birer yayıncı gibi hareket etmeye başladılar. Çoğunun web sitesinde özgün içeriklerin bulunduğu bir blog'u var. Twitter ve Facebook sayfalarında özel içerikler yayınlıyorlar. YouTube gibi kanallar üzerinden ürettikleri videoları paylaşıyorlar.

Çünkü artık pazarlama şekil değiştiriyor ve içerik en önemli pazarlama araçlarından biri haline geldi. BlueGlassh Interactive'in derlediği bir infografik içerik pazarlamanın yükselişini, rakamlar ve örnekler ile ortaya koyuyor.

Content Marketing Institude'un araştırmasına göre bugün B2B'de içerik pazarlama kullanım oranı yüzde 90'lara varmış durumda. Önümüzdeki 12 ay içerisinde içerik pazarlamaya daha fazla kaynak ayıracağını söyleyen B2B firmaların oranı ise yüzde 60'lar seviyesinde.

B2B pazarlamada bugün en sık kullanılan içerik pazarlama yöntemi yüzde 79 ile makale yayınlamak. Sosyal medya firmaların yüzde 74'ü, blog'lar yüzde 65'i, e-bültenler yüzde 63'ü, örnek olay değerlendirmeleri yüzde 58'i ve kişiler ile gerçekleştirilen çalışmalar yüzde 56'sı tarafından tercih ediliyor. Tüm bu çalışmaların en önemli ölçümü ise yönlendirilen trafik.

Firmaların yüzde 69'u içerik pazarlamayı marka bilinirliğini arttırmak, yüzde 68'i yeni müşteri kazanmak, yüzde 67'i satış potansiyeli oluşturmak ve yüzde 62'si müşteri sadakati sağlamak için kullanıyorlar.

B2B firmaları pazarlama bütçelerinin yaklaşık yüzde 26'sını içerik pazarlamaya ayırıyorlar. Firmaların yüzde 62'si bu konudaki faaliyetlerini dış tedarik (outsource) ile çözüyorlar.

İçerik pazarlamayı aktif olarak kullanan firmalar arasında çok tanıdık isimler var. Coca Cola, Mint.com ve American Express bunlardan bazıları. Fakat içerik pazarlama düşük maliyet ve yüksek geri dönüş imkanı sağladığı için kısıtlı pazarlama bütçesine sahip yeni girişimler tarafından da tercih edilen en önemli yöntemlerden biri.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.