PlayStation Network tarih oluyor

Geçen yıl hackerlardan çok çeken Playstation Network’ün ismi değişiyor. Sony’den yapılan açıklamaya göre PlayStation Network markası köklü bir değişime giderek Sony Entertainment Network (SEN) adını alıyor.

‘Yeniden markalaşma’ adındaki değişim kullanım sözleşmesi, kullanıcı hakları ve gizlilik koşullarında değişiklikleri de içeriyor. Bunun için ilk adım bugün (7 Şubat) atıldı. Oyun ağı kullanıcılarına yeni sözleşme hakkında bilgilendirme gönderildi.

Basın bülteninde yer alan bilgiye göre Sony, müzik, film ve oyun gibi dünya çapındaki servislerin bir hesaptan kullanılmasını sağlayacak. Sony Entertainment Network hesapları kullanıma açıldıktan sonra kullanıcılar Music Unlimited, Video Unlimited, PlayMemories Online ve diğer Sony servislerini kullanmaya başlayabilecek.

Bilindiği üzere Playstation Network’te bulunan yaklaşık 100 bin hesap 2011 Nisan ayında Hackerlar tarafından ele geçirilmişti. Şirket ağı uzun süre kapatıp bakıma alarak milyonlarca dolar kaybederken, üst düzey yöneticiler kullanıcılardan özür dilemişti.

Şirketin isim değişikliğine gitmesi, kullanıcı hesap bilgilerinin çalınmasından önce planlanan bir yakınsama operasyonunun parçası aslında. Ancak ağın zedelenen imajını tam olarak düzeltemeyeceğini düşünen şirketin bu süreci hızlandırmaya karar verdiği de düşünülebilir.

Öte yandan akıllı telefon, tablet ve Playstation gibi platformlarda bulunan kullanıcı hesaplarının tek elden yönetilmesi de şirketin biri sonraki adımlarından biri olacak gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.