MegaUpload depremi torrent'e sıçradı

MegaUpload ile başlayan internet üzerindeki korsana karşı başlatılan savaşta zayiatlar birer birer ortaya çıkmaya başlıyor. MegaUpload'dan kısa süre sonra Filesonic ve FileServe dosya paylaşım özelliğini kendi isteği ile durdurmuş, Uploaded.to ABD'ye hizmet vermeyi bırakmıştı.

Şimdiye kadar hep web üzerinden dosya paylaşımı üzerine yoğunlaşmış olan yasa dışı dosya paylaşımına karşı mücadele sonunda P2P torrent ağlarına da sıçradı. Bu alandaki en önemli sitelerden biri olan BTJunkie, ana sayfasında yayınladığı bir veda mesajı ile kendi isteği ile 2005'ten beri devam eden servisi kapatacağını açıkladı.

Mesajında: "Yıllardır iletişim kurma hakkınız için mücadele ediyoruz ama artık farklı bir yolda devam etmenin zamanı geldi" sözlerine yer veren BTJunkie'nin kurucusu TorrentFreak'te yaptığı açıklamada haklarında herhangi bir soruşturma olmasa da, MegaUpload ve The Pirate Bay'e karşı sürdürülen hukuki süreçlerin bu kararda önemli bir rol oynadığını açıkladı.

BTJunkie'de 4 milyonun üzerinde aktif torrent dosyası bulunuyordu. Günde ortalama 4200 civarı yeni eklenen torrent ile birlikte site, internetin en büyük torrent arama motorlarından biri pozisyonundaydı.

MegaUpload olaylarının ardından başlayan gönüllü site kapatmaların torrent'e de sıçramış olması önümüzdeki günlerde diğer dosya paylaşım servislerinden de benzer haberler alabileceğimiz anlamına geliyor.

Görsel Kaynak: Wired

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.