'Yılan'a Kasap Havası yorumu

İlk defa 1998’de Nokia 5110 cep telefonunda yüklü gelen Yılan oyunu o dönem gönüllerimizi fethetmişti. Üzerinden 14 sene geçmesine rağmen popülaritesini korumaya devam ediyor. Türkiye’deki uygulama geliştiricileri Yılan oyununu Türkiye’ye esprili şekilde uyarlayarak hazırladıkları Kasap Havası'yla trendi devam ettiriyor.

Zibumi Oyun Geliştirme Stüdyosu tarafından geliştirilen oyun kasap havası eşliğinde halay çekerek oynanıyor. Oyun düğün düğün dolaşıp halay çekerek ilerliyor. Halayı çekerken, halayı hızlandıran dayı, halayı yavaşlatan dede ve halaydan misafir çalan sarhoş gibi engeller bulunuyor. Bunun yanı sıra ek puan kazandıran zengin patron ve gelinle damat gibi karakterler de oyunda yer alıyor.

Oyunda ilerlemek için halayın düğün salonundaki duvarlara ve masalara çarpmaması gerekiyor. 1 dakika sürede halaya 10 kişiyi dahil edebilirseniz oyunda ilerlemeye devam edebiliyorsunuz.

Düğün sırasında gelen piyanist şantör anonsları da Kasap Havası’nı yaşatıyor. İlk başlarda halayı yönlendirmek zor olsa da alıştıktan sonra rahat oynanabiliyor.

Toplam 4 düğün ve 40 bölümden oluşan Kasap Havası, ‘Wedding Snake’ ismiyle uluslararası platformlara taşımış durumda. Wedding Snake, İngilizce olarak sadece yurtdışı App Store’larda yayınlanıyor.

2011 yılı yaz aylarında Nokia Ovi Store'da yerini alan oyun, iOS platformunda oynanabiliyor. Oyun her iki platformda da ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Uygulamayı tanıtan videoyu aşağıdaki pencerenden izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.