Almanya'da 3G'li Apple ürünleri online mağazadan kaldırıldı

Almanya'da 3G'li Apple ürünleri online mağazadan kaldırıldı

Avrupa'da patent davaları şirketlerin başını yakmaya devam ediyor. Motorola'nın Almanya'da Aralık 2011'de aldırdığı karar bugün uygulamaya kondu ve Apple ülkedeki online mağazasından iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 ve 3G'li iPad 2 ürünleri kaldırmak zorunda kaldı.

Motorola Mobility, sahip olduğu 3G bağlantılı patentlerinin Apple tarafından izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle geçtiğimiz Aralık'ta mahkemeden ihtiyati satış durdurma kararı aldırmıştı. Verilen bu karar Motorola tarafından bugün infaz ettirildi.

iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 ve iPad 2 içinde bulunduğu 3G bağlantı özelliğine sahip olan cihazların online satışı durduruldu. Ürünler, perakende mağazalarında satılmaya devam ediyor. iPhone 4S'in kapsam dışı kalması ise cihazda diğer modellerden farklı bağlantı yonga setleri kullanılmış olmasından kaynaklanıyor.

Bu gelişme sonrasında Apple'dan konuyla ilgili bir açıklama geldi. Son uygulamanın iptali için yasal girişimde bulunacağını söyleyen firma yetkilileri, Motorola'nın elinde bulunan 3G patentlerini kullanabilmek için daha önce 'uygun' teklifler götürdüklerini ancak Motoroloa Mobility'nin bu teklifleri reddettiğini savundu.

Motorola ise 2007 yılından bu yana Apple'a 3G patentlerini kullandırmak için 'uygun' teklifler sunduklarını, Apple'ın ise 5 yıldır anlaşmaya varmadığını açıkladı.

Konuyla ilgili ayrıntıları paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.