Kinect for Windows yazılım geliştiricilerle buluşmaya hazır

Kinect for Windows yazılım geliştiricilerle buluşmaya hazır

'En hızlı satan tüketici elektroniği cihazı' ödüllü Kinect'in Windows sürümü Kinect for Windows artık yayında. Microsoft, dün (1 Şubat 2012) itibariyle Kinect Etkisi'ni Windows ile kitlelere yaymayı başladı.

Sanayi devrimi ile gelen makineleşme hayatımızı kolaylaştırmış, dokunmatik ekranlar herşeyi parmaklarımızın ucuna bırakmıştı. Ancak Kinect fiziksel hareketlerimizi sayısal verilerle birleştiriyor ve bambaşka bir deneyim sunuyor.

Kinect'in Windows işletim sisteminde çalışmasını sağlayacak tüm altyapı, artık yazılım geliştiricilere bir adım uzakta. Microsoft daha önce Kinect'i geliştiricilere açacağını açıklamıştı ama geliştiricilerin neler ortaya koyacağı merakla bekleniyor.

Microsoft için bir yükseliş sağlaması olası görünen yenilik, dokunmatik arayüzün ön plana çıktığı Windows 8 ile daha derin ilişkiler kurması mümkün.

Kinect for Windows, ABD'de Xbox versiyonundan 100 dolar fazla fiyatla 249 dolara satılacak ve zamanla diğer ülkelerde satışa çıkacak. Türkiye için bir açıklama yok ama aşağıdaki video heyecanlanmak için yeterli görünüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=T_QLguHvACs?version=3&hl=en_US&rel=0

kinectforwindows.com adresinden daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.