QR kod teknolojisi gün geçtikçe yaygınlaşıyor ve artık hayatımızın her alanında QR kodları sıklıkla görüyoruz. Aynı şekilde artık QR kod okumayı sağlayan yazılımların olmadığı akıllı telefonların sayısı da yok denecek kadar az.

Kartvizitlerde, billboardlarda, gazete ve dergilerde sıklıkla görmeye alıştığımız  QR kodların kullanım alanları arasından seçtiğimiz 10 yaratıcı örneği sizlerle paylaşmak istedik.

Victoria's Secret'ın oldukça çarpıcı olan QR kod kampanyası ürünlere dikkat çekmek amacını taşıyor. Miami Ad School'un yaptığı reklam çalışmaları şu ana dek yapılmış en yaratıcı ve en çok ses getiren QR kod çalışmalarından.

New York'ta bulunan dünyanın en çok ziyaret edilen parklarından olan Central Park'ın tüm dünyadaki parklara örnek olması gereken bir QR kod sistemi var. Parkın dört bir yanındaki QR kodları okutarak park ile ilgili bilgiler alabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra, parkta geçen olaylar, diziler ve filmler ile ilgili birçok eğlenceli içeriğe de ulaşabiliyorsunuz.

Zar üzerinde QR kod kullanım örneği çok işe yarar mı bilmiyoruz ama zarı attığınızda kaç geldiğini görmeniz için QR kod okuyucuya ihtiyacınız olacak.

İtiraf edin bu kapkekler harika gözüküyor. Hem pastaneler için harika bir pazarlama stratejisi olabilir, hem de kendine özel kek yaptırmak isteyen müşterilere bir çözüm. Çok önemli bir hatırlatmayı da sizinle paylaşalım; lütfen kekinizi yemeden önce QR kodu okutmayı unutmayın! Yoksa herşey için çok geç olabilir.

QR kodları belli oranda modifiye de edilebiliyorlar. Bunun çok fazla yaratıcı örneği olsa da sizlerle Pac-Man versiyonunu paylaşalım istedik.

T-shirt'ler üzerindeki QR kodları tamam ama eldivenin üzerinde nakışlanmış QR kod gerçekten de bir hayli yaratıcı. Bu soğuk kış günlerini yaşadığımız şu günlerde QR kodlu eldivenlere kimsenin hayır diyeceğini sanmıyoruz. 

Yüzükler dikkat çekici aksesuarlardan. Malum, belli bir yaştan sonra beğendiğiniz karşı cinsin evli ya da nişanlı olup olmadığını anlamak için genelde gözler parmaklara takılır. QR kodlu yüzük bu konuda bir kolaylık sağlar mı bilinmez ama yüzük üzerinde QR kod kullanımı oldukça ilginç.

Wikipedia kurucusu Jimmy Wales'un Wikipedia için "Ufak bir rica" başlığı altında istediği bağışlar internet ortamında "modern dilencilik" olarak nitelendirilmişti. İşte onun çok daha yaratıcı hale getirilmiş bir hali karşınızda. QR kodu okutup, QR kodun sahibi dilenciye gönlünüzden kopan miktarı bağışlayabilirsiniz.

Belki bir gerilla pazarlama taktiği olarak bile nitelendirmek mümkün ama bu QR kodlarını bankta otururken gördüğünüzde, QR kodları okutup bunların ne için hazırlandığını ister istemez merak ediyorsunuz. Oldukça gizemli!

Kartvizitlerde QR kodlarının kullanımına alıştığımızı söylemiştik ama buradaki örnekte yaratıcılığın da ötesine geçilmiş. QR kodlar doğru şekilde kesildiklerinde işlevlerini yitirmiyorlar.

Bu arada burada yer veremediğimiz ama dünyada bir ilk olan QR kullanımı da geçtiğimiz hafta oynanan Karşıyaka - Göztepe maçında Karşıyakalı taraftarlarca tribünde gerçekleştirildi. Sadece yerli basında değil, yabancı basında da kendine yer bulan haber, Karşıyakalı taraftarların hazırladıkları QR kodu pankart olarak bastırarak tribünde açması ile oluştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.