Etohum 2012'de fidana dönecek 40 girişim açıklandı

Etohum 2012'de fidana dönecek 40 girişim açıklandı

Türkiye'de girişimlerin en çok rağbet gösterdiği kuluçka programı Etohum, bu yıl en hareketli yılını geçirdi. Bir yıl boyunca onlarca etkinlik düzenleyen Etohum'un kurucusu Burak Büyükdemir, bugün yapılan Etohum Girişimcilik Zirvesi'nde seçilen 40 girişimi açıkladı.

Türkiye'deki internet sektörü gibi yükselen bir performans gösteren Etohum'un seçilen 40 girişimini daha önce tanıma fırsatı bulmuştuk. 2012'de bu girişimlerin geçmiş yıllardan daha fazla öne çıkacağını düşündüğüm gibi, Etohum ekosisteminin de gelecekte Türk internetinde önemli bir yer edineceğine inanıyorum.

Sanırım bu yıl "e-ticaret ülkesi" olmasının ötesine geçeceğiz. Tanıdık isimlerinde olduğu girişimciler yola devam edebilirse, yıl sonuna doğru yatırım haberleri paylaşabilir, 2012'yi Türk yatırımcıların (melek ve ilk seviye) bir kez daha dönmek isteyeceği bir yıl olarak kayıtlara geçirebiliriz.

Sözü fazla uzatmadan Etohum 40 girişimini, Site-Kurucu-Açıklama sırasıyla, sizin de bu yıl daha faydalı yorumlar yapacağınızı umarak listeleyelim. :)

Listenin en altında girişimler ve girişimciler hakkında daha geniş bilgi bulabilirsiniz. Etohum 15'i de açıklanır açıklanmaz paylaşacağız.

Etohum 2012 - Etohum 40 Girişimleri

1. iyibilir.com: Faruk Erdoğan - Sosyal bir eğitim yönetim sistemi üzerine inşa edilmiş e-öğrenme projesi.

2. Millandfashion.com: Orhan Seyfi Dayıoğlugil - Çanta satışına odaklanmış eticaret girişimi.

3. OpenAgenda: Talip Taştemel - SaaS modeliyle küçük orta boy işletmelere fonksiyonel web servisleri sunan bir girişim.

4. Giysicini.com: Didem Yeni, M.Gökay Borulday - Akıllı bir sanal gardırop, sosyal alıverişe yönelik paylaşım sitesi.

5. Akillibaslangic.com: Erdem Samut - Okul öncesi dönemdeki çocuklar için hazırlanmış eğlenceli bir gelişim ve eğitim destek sistemi.

6. Foodback: Berk Çağlayan, Çağlar Çakar - Restoran ve kafelerde aldığınız hizmetlerle ilgili tüm düşüncelerinizi, restoran işletmecisine anında iletebileceğiniz bir mobil uygulama.

7. Etrafimda.com: Berkant Kölem,Ismail Örün, Tom Reil -Michael Schramm - QR kodu teknolojisi ile kullanıcılara akıllı telefon üzerinden günlük cazip kampanyalar bulmalarını sağlayan, gerçek zamanlı ve lokalizasyon tabanlı olan bir mobil kupon platformu.

8. Last Moon Games: Ahmet Levent Sevgili - Mobil oyun şirketidir, geliştirmiş olduğu fizik motoru ve oyun editörüyle kısa sürede oyun çıkarma yeteneğine sahip bir girişim.

9. Dekoreko.com: A.Elif Coşkunkan, Zeynep Akın - Ev dekorasyon ürünlerine odaklanan kapalı ve dikey özel alışveriş kulübü.

10. Yurtlarburada.com: Murat Durak - Türkiye Geneli Özel Öğrenci Yurtlarının tanıtımını yapan, öğrencilere bilmedikleri şehirlerde kalacak yer bulmalarına yardımcı olan öğrenci yurdu rehberi.

11. Apsiyon.com: Erkan Doğan, Meriç Akdamar Kudret Türk - SaaS olarak geliştirilmiş, apartman ve site yönetimlerini kolaylaştırması ile birlikte site sakinleri arasında kapalı devre bir sosyal ağ yaratma amacı taşıyan online bir proje.

12. Mobil Soru - Şeref Burak Selvi, Mürsel Yıldız - Öğrencilerin test, soru bankası, deneme sınavlarını cep telefonları üzerinden erişilebilir kılan eğitim girişimi.

13. Mijastore - Dinemis Sabancıoğlu, Çiçek Çizmeci -  Türkiye’nin online giyim markası.

14. BiAcayip.com: Mustafa Namoğlu, Gökalp Üstün - Dünyaca ünlü fenomen ürünlerin ve ilginç hediyelerin bulunabildiği dikey bir e-ticaret girişimi.

15. Minder.com.tr - Çağrı Karahan, Uğur Acar, Ahmet Engin Bayrak - Yüz ifadeleri ile bilgisayar kontrolü (Mimik Projesi), Beyin dalgaları ile bilgisayara komut verme ve akıllı kontrol sistemleri (P300 Projesi).

16. Popkop.com: - Tolga Esin, Can Elbeyli - Kullanıcılarının bulundukları yerde etraflarındaki yeni insanlarla tanışmak veya sadece sohbet etmek için kullanabilecekleri lokasyon bazlı bir mesajlaşma uygulaması.

17. Connected2.me: Ozan Yerli İnsanların sizinle anonim olarak anlık iletişim kurmasını sağlayan bir web sitesi.

18. Parlakbirgelecek.com: Orkun Şahmalı Üniversite adaylarının ilgi, beceri ve kişiliklerine uyan üniversite programlarını bulmalarını sağlayan bir internet platformu.

19. Lamagama: Nilay Yüce, Gökhan Ertem -Simülasyon ve oyun teknolojilerine odaklı bir girişim. IOS, PS3 ve PS Vita platformlarına oyun üretiyor.

20. Fiyatbilir.com: Talat Uyarer - Üreticisi tarafından paketlenmiş market ürünlerini düzenli olarak satışını sağlayan e-ticaret girişimi.

21. Alışveriş Kulüpleri: Zülfiye Avcı - Alışveriş Kulüpleri, özel alışveriş sitelerinin yayınladığı kampanyaları tek noktadan takip etmeyi sağlayan, ilgi gruplarına göre ayırarak erişim kolaylığı sunan bir servis.

22. Udo Games: Andaç Altak, Gökhan Güngör, Samet Kara, Türker Karahan - Android tabanlı mobil oyun geliştiren bir girişim.

23. Gimora.com: Aydın Günal, Murat Duran Durguner - Dünya markaları ve tasarımcılarını bir araya getiren gimora.com zor bulunan takı ve aksesuar ürünlerinin Türkiye'ye ve yurtdışına online satışını yapıyor.

24. Infodif: Kerem Çalışkan, Salih Eren Parlakgümüş - Görüntü işleme ve video analizi yazılımları geliştirmekte olan bir girişim.

25. Knoobl: Süleyman Uslu, Emin Sadıyev, Ömer Eldemir, Mehmet B. Kopmaz - Mobil bilgi ve eğitim paylaşım aracı.

26. Padmenu: Duygu Kutluoğlu, Çağatay Çelebioğlu, Adil Burak Kılıç - Restoran, kafe ve barlar için düşünülmüş, tablet bilgisayarlarla kullanılan, markalaştırılabilen interaktif bir dijital menü ve sipariş sistemi.

27. Abonekit: Eda Evdüzen, Aslı Gökdere, Onur Bozkurt - Bireylerin basit ihtiyaçlarına ya da ilgi alanlarına hitap edecek ürünlerin periyodik olarak gönderildiği abonelik tabanlı bir e-ticaret platformu.

28. Alictus.com: Arif Emre Taş, Ecem Baran, Onur Dilek - GamePho, akıllı telefonların bilgisayar ve akıllı TV’lerde harekete duyarlı kumanda olarak kullanılmasını sağlayan bir uygulama.

29. ollaa.com - Ahmet Alp Balkan, Uğur Kumru - Kullanıcıların cep telefonlarından o an yaptıkları aktiviteleri uygulama tarafından sağlanan fiiller çerçevesinde paylaşabildikleri bir sosyal ağ.

30. Mobil Uygulamam: Yiğit Darçın, Halil Cem Tonguç: Cenk Çivici Web üzerinden düşük maliyetler ile KOBİler için mobil uygulama yaratma platformu.

31. Mutualizm - Lütfi Demirci - Girişimcilerin co-founder bulmasını sağlayan bir platform.

32. WASD- Ufuk Şahin - Tarayıcı tabanlı strateji oyun motoru olan Pantheon’u geliştiren oyun girişimi.

33. BMsmart: Alper Kılıç, Barış Eskikaya - Firmalara, iş yönetimiyle ilgili tüm ihtiyaçlarının karşılayabileceği bir SaaS çözümü.

34. Buggum: Burkay Özdemir, Murat Pak, Emre Canbazoğlu - Mobil ve sosyal ağırlıklı oyunlar geliştirmeyi hedefleyen oyun stüdyosu.

35. Vanilyaclub - Mustafa Ekim, Beri Bener - Aylık abonelikle üye olabilen, her ay lüks markaların yeni güzellik ürünlerinin mini boylarından 4-5 tanesini özel bir kutuda üyelerine gönderen eticaret sitesi.

36. Üniversitelianlatsin.com - Eril Gün Ezerel, Tuğberk Kılıç, Övünç Metin - Üniversite öğrencileri için profesyonel bir sosyal ağ.

37. Drawium: Seçkin Can Şahin, Özgür Sayın Bican - Web geliştiricilerine kullanıcılarının dikkatini kanalize edebilme yeteneği sağlayan bir takım çantası.

38. Funrika – istar: Cem Nahit Köne, Mehmet Öykü Bilgiseren, Tufan Özdoğan, Yücel Fakıoğlu - Kullanıcılara 3D Avatar teknolojisi ile bir karakter olarak yer alma ve oyun oynama imkanı sağlayan girişim.

39. Wimsh: Hayri Can Akyel, Berkay Yıldız - Sosyal fotoğraf paylaşım ağı.

40. Trendpin.com: Kerem Işık - Sosyal alışveriş ağı.

Etohum 2012 - Etohum 40 girişimleri

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.