Google+'ın 18 yaş sınırlaması değişiyor

Google+'ın 18 yaş sınırlaması değişiyor

Bugüne kadar sadece 18 yaş ve üzerindekilerin üye olmasına izin veren Google+, Bradley Horowitz'in yaptığı açıklama ile birlikte artık kapılarını daha genç kullanıcılara da açıyor. Daha önceden Google'ın sosyal ağ sitesine üye olamayan 13 - 17 yaş arasındaki gençler artık kendi Google+ profillerini oluşturup, çevreleri ile paylaşıma başlayabilecekler.

Google bu açıklama ile birlikte özellikle genç kullanıcıların Google+ üzerindeki mahremiyetlerini korumak adına yeni özelliklerini de duyurdu. Bu yeni özellikler 18 yaş altındaki kullanıcıları, çevrelerine ekli olmayan kişilerle paylaşımları konusunda uyarmayı hedefliyor.

Bu yeni duyuru ile birlikte en çok merak edilen konu ise gençlerin Facebook'u bırakıp, Google+'a geçip geçmeyecekleri.

Facebook'un kapıları çok uzun zamandır 13 yaş ve üzerindeki kullanıcılara açık. Bu durum genç kitle ile ilgili rekabette Facebook lehine bir avantaj oluşturuyor gibi görünse de bazı araştırmalar bunun tersini gösteriyor.

Grownup Thinking'in yayınladığı araştırmaya göre gençler Facebook üzerinde giderek daha az zaman geçirir hale geldiler. 2000 gencin katıldığı ankete göre kullanıcıların %25'i Google+'ı Facebook ile birlikte kullanmayı tercih edeceklerini söylüyorlar. %10'u ise Facebook'u tamamen bırakarak Google+'a geçmeyi düşünüyor.

Bu rakamlar, gençlerin "daha sosyal" bulduğu Google+ lehine bir göçün ilk sinyalleri olabilir. Google+'ın diğer bir avantajı da daha genç bir kitlenin ilgisini çekecek isimlerin hali hazırda profillerini oluşturmuş olmaları. Selena Gomez, Avril Lavigne, Nikelodeon ve Teen Vogue bunlardan bazıları.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.