Çiğdem Toraman: Özel alışveriş 400 milyon TL'lik bir ekosistem

Çiğdem Toraman: Özel alışveriş 400 milyon TL'lik bir ekosistem

Daybuyday.com Genel Müdürü Çiğdem Toraman'ın verdiği bilgilerle 2011 yılını özetledi. Türk e-ticaret pazarının yükselişte olduğu bir dönemde Hepsiburada ortaklığıyla kurulan özel alışveriş sitesi Daybuyday.com, Çiğdem Toraman'ın verdiği bilgilere göre 2011 yılı sonuna dek 1.200 şirketle 3.500’ün üzerinde kampanya gerçekleştirmiş ve 150.000’den fazla farklı ürünü satışa sunmuş.

Çalıştığı şirketlerin 400’üyle sürekli olarak işibirliği içinde olduklarını belirten Toraman, özel alışveriş pazarının "üretici ve tedarikçi şirketler" için de en önemli satış kanalı olduğunu ifade ediyor.

E-ticaretin lojistik sektörünün de geleceğini şekillendirdiğine inanıyorum ki Toraman bu konuya da değinerek, lojistik firmalarının da kendilerini yenilediklerinden bahsediyor.

Toraman'ın açıklamalarında dikkati çeken noktalardan biri de 2011 yılında 400 milyon TL’lik bir ekosistemden bahsetmesi oldu. Stoklarını internetle eriten şirketlerin artık sadece internete özel ürün geliştirdiğini söyleyen Toraman, 5 yıllık stoklarını eriten firmalar olduğunu ve lisans sahiplerinin de pazarlama aktivitelerini ve maliyetlerini üreticiden veya bayiden e-ticaret sitelerine kaydırdığının altını çiziyor.

Toraman açıklamalarında Türkiye’de 33 milyon internet kullanıcısı ve sadece 4 milyon internetten alışveriş yapan kullanıcı olduğunu söylüyor ancak farklı kaynaklar özellikle internetten alışveriş yapan kullanıcı saysının biraz daha yukarılarda olduğu söyleniyor.

Geçtiğimiz yıl hem dünyada hem de Türkiye'de e-ticaret pazarının hızlı bir büyümeye sahne olduğunu doğrulayan Toraman, 2011 yılında e-ticaret sektörünün toplam 22 milyar TL'lik ciro ile geçen seneye göre yüzde 70 büyüyerek kapattığı tahminlerini paylaşıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.